Antalya Osb’ye Ödül

Antalya Osb’ye Ödül

Atıksu Arıtma Tesisi yatırımı ile Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin doğaya saygılı ve çevreye yatırım yapan işletmeleri ödüllendirmek amacı ile verdiği “Çevreci Tesis Ödülü”ne layık görülen Antalya Organize Sanayi Bölgesi, ödülünü 1 Mart’ta İstanbul’da The Four Seasons Bosphorus Hotel’de düzenlenen törenle aldı.

Törene Antalya OSB’yi temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bahar, Bölge Müdür Yardımcısı İlhan Metin ve Çevre, Su ve Atıksu İşletme Müdürü Sema Kayhan katıldı.

Törende “Çevreci Tesis Ödülü”nü Antalya OSB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bahar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın elinden aldı. Bakan Bayraktar, Antalya OSB’nin çevreci ve temiz sanayi tesisleri ile tüm Türkiye’ye örnek olduğunu vurguladı.

Antalya OSB ve ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Dünya turizm sektörünün en önemli merkezlerinden biri olan Antalya’da turizm sektörünü destekleyen sanayi yatırımlarının da bulunmasının bir gereklilik olduğunu kaydederek Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nin insan ve çevre ilişkilerine önem veren, çevre kirlenmesine karşı duyarlı, bölge ve ülke ekonomisine katkıda bulunan bir OSB olduğunu belirtti.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi içinde yatırımların doğaya saygı anlayışı ile yapıldığını belirten Budak alınan ödüle ilişkin şunları kaydetti: “Dünya Sağlık Örgütü tarafından yürütülen ‘Sağlıklı Kentler’ projesi kapsamında faaliyet gösteren Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, çevreye saygılı ve çevreye yatırım yapan işletmeleri ödüllendirmektedir. Bu kapsamda Birlik Yönetimi ve Birlik Danışma Kurulu Üyeleri; birçok kritere göre aday tesisleri değerlendiriyorlar. 2002 yılından itibaren hizmet veren ve 24 saat gözetim altında işletilen Arıtma Tesisimiz de bu çerçevede ‘Çevreci Tesis Ödülü’ne aday gösterildi. Değerlendirmeler sonunda Tesisimiz bu önemli ödülü almaya hak kazandı. Bu ödül ile Antalya OSB’nin çevreci üretim anlayışı bir kez daha tescillenmiş oldu.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile