Antalya OSB Yeni Dönem Egitimleri Açiklandi

Antalya OSB Yeni Dönem Egitimleri Açiklandi

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafindan baslatilan egitim seferberliginde 7 yilda düzenlenen 305 egitim programindan on binlerce kisi yararlanirken, 2022-2023 dönemi egitim programi da açiklandi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi Egitim Merkezi (OSBEM), 2022-2023 dönemine ait egitim programlarini açikladi.

5 Ekim’de Stratejik Insan Kaynaklari Yönetimi Egitimi ile baslayacak olan program, 18 baslik altinda toplandi. 15 Mart’ta düzenlenecek ERP Kurumsal Dijital Dönüsüm Paneli ile son bulacak 6 aylik dönem süresince Antalya OSB çalisanlarina kisisel, mesleki ve kurumsal gelisim egitimleri verilecek. Yabanci dil egitimine büyük önem veren Bölge Yönetim Kurulu, geçmis yillarda düzenlenen Ingilizce dil egitimini bu yil Dis Ticaret Uzmanlari Is Ingilizcesi Egitimi seklinde revize ederken, ikinci bir dil ögrenmek isteyenler için de Temel Rusça Lisan Egitim Programi’ni hazirladi. Model Fabrikalar Farkindalik Egitimi, Temel Ilk Yardim, Is Hukuku, Solidworks (3D Modelleme), Satin Alma ve Tedarik Zinciri Yönetimi Egitimi gibi firmalardan gelen talepler dogrultusunda olusturulan programlara, öncelikle bölge sanayicileri ve çalisanlari katilabilecek. Bölge disindan katilmak isteyenler ise egitim basina sembolik bir ücret ödeyerek egitim programlarina katilma hakki elde edebilecek.

Hizmet içi egitimde 4 milyon 203 bin TL tasarruf saglandi

Antalya OSB’de 7 yil önce baslattiklari egitim seferberliginde yüzlerce egitim ve onlarca projeyi hayata geçirmenin onurunu ve mutlulugunu yasadiklarini belirten Antalya OSB Baskani Ali Bahar, üretimi her alanda bilgiyle desteklemeyi hedeflediklerini söyledi.

Antalya OSB egitim hizmetlerinin bölge sanayicisine sagladigi faydalar hakkinda bilgi veren Bahar, “Antalya OSB egitim hizmetlerimiz çerçevesinde gerçeklestirdigimiz 305 egitim programindan bu güne kadar 203 bölge firmamiz dogrudan faydalanmis, 10 bin 434 egitim sertifikasi verilmis ve bölge firmalarinin hizmet içi egitim giderlerinde 4 milyon 203 bin TL tasarruf saglanmistir. Egitim hizmetlerimiz bünyesinde 2021-2022 egitim döneminde hayata geçirilen ve birinci grup meslek edindirme programini tamamlayan OSBEM projesinde 32 issiz kisiye, 59 ögretmene ve 442 ögrenciye egitim faaliyetleri ile ulasilmis, 79’u kadin olmak üzere toplamda 533 kisi egitim hizmetlerimizden dogrudan faydalanmistir. Sadece ISKUR ve MEB destekli gerçeklestirdigimiz meslek edindirme kurslari ile bölgenin istihdam ihtiyaci yüzde 9 oraninda karsilanmistir. 305 egitim sonunda ise bölgedeki isçi sirkülasyonu yüzde 18 oraninda azalmis, kalifiye is gücü ihtiyacina gereken destek saglanmistir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile