Antalya Planli Ekonomiyi Konusacak

Antalya Planli Ekonomiyi Konusacak

Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal, Türkiye Otel Satin Alma Yöneticileri Dernegi’nin (TÜRSAD) ‘Sektöre Deger Katanlar Bulusmasi’ açilisinda “Kamunun organize etmedigi bir tane sektörde 10 milyar dolari yakalayamiyoruz. Güney Antalya Turizm Gelisim Projesi’ni önümüzdeki haftalarda bütün Antalya’miza hatirlatmak istiyorum. Türkiye tarihinin en organize iktisadi çalismasidir” dedi.

Baskan Uysal, TÜRSAD tarafindan bu yil 4’üncüsü düzenlenen Sektöre Deger Katanlar Bulusmasi’nin açilis törenine katildi.

Belek’te bir otelde düzenlenen etkinlikte açilis töreni öncesi Baskan Uysal, Dernek Baskani Bülent Bilgiç’le birlikte stantlari gezdi, turizmcilerle sohbet etti.

Baskan Uysal, açilista yaptigi konusmada, her yil TÜRSAD’in düzenlendigi bulusmaya katilmaya özen gösterdigini söyledi.

“Burasi Türkiye’mizin üreten yüzü. Burasi gelecegimiz. Herkesin emlak rantiyla zengin olmaya çalistigi bir ortamda emekle, üreterek var olan sektörün bulusmasi” diyen Baskan Uysal, TÜRSAD bulusmasinin inovasyon, yenilik, uluslararasi rekabet kavramlarinin hayat buldugu yer aldigini söyledi.



“Yükümlülük olarak görüyorum”

Türkiye’nin 90’li yillari kamunun elindeki her seyi satmasi gerektigi sloganiyla geçirdigini dile getiren Baskan Uysal, “Simdi ne oldu? Bütün dünya duvara çarpti. Simdi herkes kamunun rolünü nasil ayarlariz da üretimi ve tüketimi organize ederiz, onun pesinde kosuyor” diye konustu.

Türkiye’nin bugün geldigi noktada 10 milyar dolar katma degeri geçen iki sektöre sahip oldugunu dile getiren Baskan Uysal, bunlardan birinin turizm oldugunu söyledi.

Baskan Uysal, “Kamunun organize etmedigi bir tane sektörde 10 milyar dolari yakalayamiyoruz. Güney Antalya Turizm Gelisim Projesi’ni önümüzdeki haftalarda bütün Antalya’miza hatirlatmak istiyorum. Türkiye tarihinin en organize iktisadi çalismasidir, Güney Antalya Turizm Gelisim Projesi. Bunun sonucunda da büyük katma deger üreten kitle turizminde Türkiye dünyanin sayili ülkelerinden biri haline geldi. Kamunun bir kenarindan organize etmedigi, hiçbir iste 50 metre gidemiyoruz. Gelecege hep beraber yön verecegimiz için bu kritik konjonktürde bunlari söylemeyi bir yükümlülük olarak görüyorum” diye konustu.



“Iktisadi yaklasima öncülük edecek”

Türkiye’nin geleceginin inovasyonla, buluslarla birlikte sekillendirilmesi gerektigini aktaran Baskan Uysal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef olarak gösterdigi muasir uygarlik seviyesinin üzerine çikma idealine de ancak bu sekilde ulasilabilecegini söyledi.

Baskan Uysal, “Ekonomiyi, borsa oyunlariyla, kur oyunlari olarak degil çocuklarimizin ekmegi, asi, Türkiye’nin gelecegi olarak gören bir iktisadi yaklasima öncülük edeceginize inaniyorum. Aydinlik Türkiye’nin mimarlari olmaniz dilegiyle hep birlikte saygilar sunuyorum” diye konustu.

Muratpasa Belediyesi, Antalya’nin kütle turizminde bir dünya markasi haline gelmesini saglayan Güney Antalya Turizm Gelisim Projesi’ni subat ayinda düzenleyecegi panelde ele alacak. Panelde dönemin Turizm ve Tanitma Bakani Alev Coskun, eski Devlet Planlama Teskilati Müstesari Prof. Dr. Bilsay Kuruç’la birlikte turizm sektöründen önemli isimler konusmaci olarak yer alacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile