Antalya, Subat'ta Ünlü Bisiklet Takimlarina Ev Sahipligi Yapacak

Antalya, Subat'ta Ünlü Bisiklet Takimlarina Ev Sahipligi Yapacak

Tour of Antalya powered by AKRA 2023’e katilan takimlar ve 4 günlük yarisin etaplari açiklandi.

Antalya’da 9-12 Subat 2023 tarihlerinde besinci kez düzenlenecek olan Tour of Antalya powered by AKRA 2023’e katilan takimlar ve 4 günlük yaris etabi belli oldu. Uluslararasi Bisiklet Birligi’nin (UCI) 2023 Elit Erkekler Avrupa Turlari takviminde 2.1 kategorisinde yer alan ve 4 etaptan olusan uluslararasi bisiklet yarisi, 2023 yilinda 15 ülkeden 25 takima ve 175 bisikletçiye ev sahipligi yapacak. Dünyaca ünlü bisikletçiler Antalya’da birbirinden güzel 4 etapta 615 km pedal basacak.

Tour of Antalya powered by AKRA 2023’e katilan takimlar:

World Tour Takimlari: Groupama -FDJ (Fransa), Alpecin-Deceuninck (Belçika)

Pro Kita Takimlari: Totalenergies (Fransa), Bolton Equities Black Spoke (Yeni Zelanda), Bingoal WB (Belçika), Green Project-Bardianicsf-Faizane (Italya), Eolo-Kometa Cycling Team (Italya), Human Powered Health (ABD), Tudor Pro Cycling Team (Isviçre), Team Corratec (Italya), Team Novo Nordisk (ABD), Q36.5 Pro Cycling Team (Isviçre)

Kita Takimlari: Terengganu Cycling Team (Malezya), Bike Aid (Almanya), Sakarya BB Pro Team (Türkiye), A Bloc CT (Hollanda), Trinity Racing (Birlesik Krallik), Spor Toto Cycling Team (Türkiye), Astana- Qazaqstan Development Team (Kazakistan), Sofer-Savini Due-Omz (Romanya), P&S Benotti (Almanya), China Glory Continental Cycling Team (Çin), Team Felbermayr Simplon Wels (Avusturya), Beykoz Belediyesi Spor Kulübü (Türkiye), Konya Büyüksehir Belediye Spor (Türkiye)

Antalya’nin simge noktalarinda gerçeklesecek yarisin etap programi ise su sekilde:

Manavgat-Antalya (9 Subat, Persembe) 156 km

Demre-Antalya (10 Subat, Cuma) 141,5 km

Kemer-Tahtali (11 Subat, Cumartesi) 133,6 km

Antalya-Antalya (12 Subat, Pazar) 174,8 km

“Yesil bir gelecek için hep birlikte ormanlarimizi koruyalim”

Yarisin 2023 yilindaki temasi; 2021 yazinda çikan orman yangininda kül olan Manavgat-Oymapinar beldesindeki ormanlarimizin yeniden agaçlandirilmasi çalismalarina destek için “Yesil bir gelecek için hep birlikte ormanlarimizi koruyalim” olarak belirlendi. Yaris çerçevesinde Manavgat’in “Yesil Kanyon” ve “Yalanci Cennet” olarak tanimlanan Oymapinar Beldesi’nde ’Tour of Antalya powered by AKRA Manavgat Hatira Ormani’nin temelleri atilacak.

Tour of Antalya powered by AKRA’ya güçlü kurum ve markalardan büyük destek

Dünyaca ünlü bisiklet takimlarini ve bisikletçilerine 2018 yilindan bu yana ev sahipligi yapan Tour of Antalya powered by AKRA, bisiklet sporunun gelisimi ve bisiklet turizmi için ilerleyici güç olurken Antalya ve Türkiye’nin tanitimina da deger katiyor. Bu organizasyon, Gençlik ve Spor Bakanligi, Kültür ve Turizm Bakanligi, Antalya Valiligi, Antalya Büyüksehir Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Spor Toto Teskilat Baskanligi, Türkiye Turizm Tanitim ve Gelistirme Ajansi ile Türkiye Spor Yazarlari Dernegi’nin yani sira Corendon Airlines’in de destekleriyle düzenlenecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile