Antalya Turizmi Asya’ya Açılıyor

Antalya Turizmi Asya’ya Açılıyor

Türkiye turizminin lokomotifi Antalya’yı tüm destinasyonları ile tek çatı altında tanıtmak amacıyla kurulan Antalya Tanıtım A.

Ş., Avrupa fuarlarından sonra Kafkasya, Orta Asya, Körfez Ülkeleri ve İran’da tanıtım çalışmalarına başladı.

Antalya Tanıtım A.Ş. son olarak, Bakü’de düzenlenen turizm fuarında tanıtım gerçekleştirdi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Antalya Tanıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya’nın, bu yıl 12'inci yılını kutlayan ve Kafkasya’nın en önemli turizm fuarı olan Azerbaycan Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı’nda (AITF) Tanıtım A.Ş. çatısı altında yerini aldığını söyledi.

Budak, Azerbaycan’dan geçen yıl Türkiye’ye 600 bin turistin geldiğini belirterek, “ Bakü fuarı bu nedenle önem taşıyor. 35 ülkeden 251 firmanın katıldığı ve 20 ülke standının olduğu fuar, bu yıl yaklaşık 30 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Antalya standı büyük ilgi gördü. Antalya Tanıtım A.Ş. fuar süresince ziyaretçilere özel olarak 4 dilde hazırlanan 6 tematik tanıtım kataloğunu ve bölgeyi tanıtan DVD’leri dağıttı” dedi.

CUMHURBAŞKANI ALİYEV’DEN ÖVGÜ Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in fuarın ikinci gününde Türkiye ve Antalya standlarını ziyaretinin ilgiyi artırdığını belirten Budak, “Cumhurbaşkanı Sayın Aliyev’in Antalya standını ziyaret etmesi ve bu tanıtım faaliyetleri sayesinde son yıllarda Türkiye ile Azerbaycan arasındaki turist sayısında belirgin bir artış gözlendiğini belirtmesi, Azerbaycan pazarının geleceği açısından ümit verici olmuştur” diye konuştu.

Budak, bu yıl 31 uluslararası fuara katılan Antalya Tanıtım A.Ş.’nin önümüzdeki günlerde Minsk, Almatı, Dubai ve Tahran fuarlarında da Antalya ve Batı Akdeniz’i tanıtmaya devam edeceğini, önümüzdeki yıllarda Uzak Doğu pazarlarına da ağırlık verileceğini sözlerine ekledi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile