Antalya Ulaşım Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Antalya Ulaşım Koordinasyon Toplantısı, Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Karayolları 13. Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıda, ulaşımla ilgili sorunlar ve bu alanda yapılacak yatırımlarla ilgili değerlendirme yapıldı.

Vali Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğünün ulaşımla ilgili büyük yatırımları olduğunu belirterek, toplantıda ulaşım konusunda gelinen noktayı ve koordinasyon gerektirecek konuları tartışacaklarını bildirdi.

Antalya'nın hızla büyüyen bir kent olduğunun altını çizen Karaloğlu, "Antalya'nın büyümesine paralel olarak ulaşımla ilgili ihtiyaçları da her geçen gün artıyor. Onun için ulaşımla ilgili Gazipaşa'dan Kaş'a kadar yürüttüğümüz projeler çok önemli. Belki daha çok Antalya merkezdeki acil yapılması, bitirilmesi gereken kavşaklar konusunda bir koordinasyon çalışması yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Hem büyükşehir belediyesi hem de karayollarının yaptığı önemli ve büyük ulaşım projeleri olduğuna dikkati çeken Karaloğlu, yapılan çalışmaların hayırlı olmasını temenni etti.

- "Antalya'ya yeni kavşaklar kazandıracağız"

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Antalya'nın yeni trafik düzenlemeleri kapsamında bundan sonraki süreçte Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi olarak işbirliği içerisinde olacaklarını belirtti.

Toplantıda, iş planının işbirliği içerisinde nasıl bir yol haritasına dönüştürüleceği konusunun görüşüldüğünü hatırlatan Türel, şunları kaydetti:

"Bizim Büyükşehir Belediyesi olarak almamız gereken imar planlarına yönelik kararlar var. O kararları bir gözden geçireceğiz. Bu kararların önemli bir kısmını aldığımızı düşünüyorum. Eksiklerimiz varsa tamamlayacağız. Tabii ki bundan sonra yapım ve uygulama aşamasında da Karayolları Bölge Müdürlüğümüz gerçekten Antalya'da çok başarılı bir süreç yürütüyor. Biz de bu sürece ayak uydurarak birlikte Antalya'mıza yeni kavşaklar kazandırmak için bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla bugün burada teknik bir çalışma yapılacak. Belediyedeki ve karayollarındaki teknik arkadaşlarımız artık nihai iş planının bir yol haritasını, bugün burada çizmiş ve yol haritasını bir takvime bağlamış olacağız."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile