Antalya Valisi Altıparmak: Ummadığımız Tesislerde Kaçak Alkol Yakalayabiliyoruz

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Bodrum‘da meydana gelen ve 4 Rus rehberin ölümüyle sonuçlanan kaçak içki konusunda, "Ummadığımız tesislerde kaçak alkol yakalayabiliyoruz." dedi.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Bodrum‘da meydana gelen ve 4 Rus rehberin ölümüyle sonuçlanan kaçak içki konusunda, "Ummadığımız tesislerde kaçak alkol yakalayabiliyoruz." dedi.

Antalya Valiliği 2011 Yılı 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak başkanlığındaki toplantıya, kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yönetimlerin temsilcileri katıldı. Yaz tatili sebebiyle toplantıda kurumlar, yıllık izinde olan asillerin yerine vekillerle temsil edildi.

Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Ahmet Altıparmak, kaymakam ve belediye başkanlarının sorun odaklı hareket etmeye başladıklarını belirleterek, memnuniyetini dile getirdi. Antalya‘da göreve başladığı ilk günlerdeki sorunların azalmaya başladığını ifade eden Altıparmak, ancak zaman zaman bazı yerlere hizmet götürülmemesiyle ilgili şikayetler aldığını söyledi. Türkiye için iş yaparken kaymakamından belediye başkanına kadar herkesin sorumlu olduğunu kaydeden Vali Altıparmak, "Bir hususun altını çizeyim. Şuraya hizmet geliyor, A partisi B partisi farketmez. ‘Şura bize oy vermedi, şura verdi. Dolayısıyla ona şu hizmeti yarım götürelim‘ deme lüksü hiç kimsenin yok. Bu hizmetler, bu kaynaklar babasının malı değildir. İster muhalafet, ister iktidar, her belediye başkanımız. Bazen kulağıma geliyor, ‘efendim ayrımcılık yapılıyor‘ gibi. Mahallelerden geliyor maalesef. Bu kaynaklar, bu milletin kaynaklarıdır. Bu millet, seçerken de atarken de hizmet etsin diye seçiyor, atıyor. Asla ve asla ‘Şurası verdi, şurası vermedi. Şura o parti, bura bu parti‘ deme şansımız yok. İhtiyacı olanın, fakir olanın, ırkı, dini, mezhebi, cinsiyeti önemli değildir. Bizi de ilgilendirmez. Bizi ilgilendiren o hizmet acil mi, ihtiyaç mı? Bu öncelikleri belirleyip hizmet vermektir." diye konuştu.

Vali Altıparmak, 2010 yılı içinde yapılan envanter çalışmasında, hala Antalya‘nın ihtiyaçları olduğunun tespit edildiğini belirterek, "Antalya gibi bir ilin, suları kirleten kaynağı şimdiye kadar kurutmuş olması gerekirdi. Ama belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız bu manada yeterli ilgiyi göstermemişler. Şurada bir mavi bayrak kaybolduğu zaman hepimiz titremeliyiz." dedi.

Antalya‘da meydana gelen en ufak bir kirliliğin rahatsızlığının, anında dünya basınında yer aldığına dikkat çeken Altıparmak, şöyle devam etti: "Ummadığımız tesislerde kaçak alkol yakalayabiliyoruz. Bunda herkes duyarlı olmak zorunda. Kulağına o bilgi gelen, hiç alakası olmayan DSİ de Karayolları da Milli Eğitim de bu konuda kulak kabartıp duyduğunu aktarmak zorundadır. Bu bir sorumluluktur. Çağdaş vatandaşın da mutlaka temel sorumluklarından bir tanesi budur. Başkasına zarar veren şeye engel olacak şekilde ilgili birimlere haber vermek."

Tüketicilerin tercih etmemesi halinde kaçak alkol üretiminin önüne geçilebileceğine vurgu yapan Antalya Valisi, "Eğer tüketiciler almasa, ben inanıyorum ki üretenler de bu işi yürütemezler. Üretenler büyük sermaye sahibi insanlar değil. Kaçak göçek, merdivan altlarında, son derece sağlıksız ortamlarda, atölyeler şeklinde üretip bunu daha büyük tüketicilere aktarıyorlar. Bu konuda hepimize gayret düşüyor." değerlendirmesinde bulundu.

İDARECİLERE ‘ÇEVRENİZE ALDANMAYIN‘ İKAZI

Vail Ahmet Altıparmak, seçilmiş ya da atanmış yöneticelere şu uyarılarda bulundu: "İradeyi koyun, o zaman idare iş yapar. Sağduyu sahibi vatandaş, sessiz çoğunluğun sesi olan vatandaş cevap verir ve destekler. Seçilmiş ya da atanmış idareciler olarak hepimizin, karşısında sorumlu olduğumuz bu sessiz çoğunluktur. Her yerde, istisnasız şeçilen ya da atanan idarecilerin etrafında bir grup oluşur. Eğer sürekli o grubu dinleyecek olursanız hata yapmanız kaçınılmazdır. İster memurunuz olsun, ister etrafınızda esnaf, siyasetçi olsun o kaçınılmazdır. Mutlaka sessiz çoğunluk ne diyor, buna kulak kabartmamız gerekiyor. Bunun için de hasbi, samimi olmamız gerekiyor. Eğer o samimiyeti gösterirsek vatandaşın ve sizlerin desteğiyle bunlar çözülür diye düşünüyorum."

HANUTÇULUĞUN ÖNÜNE GEÇİLDİ, TURİST ŞEHRE İNMEYE BAŞLADI

Antalya şehir merkezine bu sene, geçen yıllara göre daha fazla turist girdiğini kaydeden Altıparmak, "Bu çıkışta alınan tedbirlerin büyük önemi var. Bu çıkışı teşvik etmemiz lazım. Belediyelerimiz, kaymakamlarımız olarak büyük gayret göstermemiz gerekiyor. Hanutçuluk konusunda son dönemde Muratpaşa Kaymakamlığımızın yapmış olduğu çalışmalar bana göre en önemli mücadelelerden bir tanesiydi. Çok güzel ve etkindi. Bütün ilçelerde aynı gayretin gösterildiğini takip etmemiz lazım." şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile