Antalya Ve Mugla'daki Afetzedelere Izmir'den Hayvan Ve Yem Bagisi

Antalya Ve Mugla'daki Afetzedelere Izmir'den Hayvan Ve Yem Bagisi

Orman yanginlarinda büyük kayiplar yasayan Antalya ve Mugla’daki afetzedelere, Izmir Il Tarim ve Orman Müdürlügü koordinesinde Izmirli hayirseverler tarafindan canli hayvan ve yem bagisi yapildi. Düzenlenen törene Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger de katildi.

Antalya ve Mugla’da meydana gelen orman yanginlarinda mal kaybi yasayan afet bölgelerine 5 tir dolusu canli hayvan ve silaj gönderilmesi için Izmir Il Tarim Müdürlügü bahçesinde tören düzenlendi.

Gerçeklesen törene Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, Bornova Kaymakami Fatih Genel, Izmir Il Tarim ve Orman Müdürü Mustafa Özen, 59 küçükbas bagisi yapan hayirseverler Arzu Sentürk ve Ahmet Taner ile çok sayida davetli katildi.

Bu kapsamda Izmir’in Bergama ilçesinden 59 küçükbas hayvan ile Bayindir’dan 20 büyükbas hayvan ve Kinik’tan 25 Ton silaj Mugla iline; Kiraz ve Ödemis ilçelerinden toplam 64 büyükbas hayvan ve yine Ödemis ilçesinden 25 ton silajin Antalya’nin Manavgat ilçesine gönderilecegi bildirildi.



"Simdi yaralari sarma zamani"

Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, Manavgat ve Mugla’ya gönderilmek üzere 59 küçükbas hayvanin yola çikmasi için bir tören düzenlediklerini söyledi.

"Simdi yaralari sarma zamani" diyen Vali Kösger, "28 Temmuz’da Antalya Manavgat’ta baslayan yanginlar sebebiyle, ülkemizin güney ve güneybati bölgesinde, Akdeniz ve Ege’de, iki büyük turistik ilimizde ciddi olumsuzluklar yasandi. Manavgat ve Mugla’da çok ciddi tahribati olan, cigerimizi daglayan yanginlar yasandi. Bu yanginlarin yerlesim yerlerine sirayet etmemesi için devletimiz ve milletimiz el ele vererek ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalistilar. Ama maalesef bu süreçte yerlesim yerlerine sirayet eden yanginlar da oldu. Bu yanginlarda vatandaslarimizin konutlari, agillari, hayvanlari olmak üzere can ve mal kayiplari da yasandi. Ne yazik ki bu yanginlarda 8 vatandasimizi da kaybettik. Bu kayiplarimiza üzüntümüz sonsuz ve kendilerine Allah’tan rahmet diliyoruz. Yanginlar büyük ugraslar sonucu söndürüldü. Simdi yaralari sarma zamani. Biz büyük bir milletiz. Kendi içimizde bir takim çekismeler, tartismalar yasiyoruz ama ülke ve ülkenin gelecegi ile ilgili, bu vatanin bekasi ile ilgili ciddi sikintilar oldugunda bir araya gelmesini bilen ve orada nasil bir durus sergileyecegimizi bilen bir milletiz. Ihtiyaç duyuldugunda hemen yek vücut olup, birimizin acisini gidermek için birbirimizi sarip sarmalayan, yaralarimizi tedavi eden ve düstügü yerden kaldirmasini bilen bir milletiz. Bu nokta da Izmir de güzel bir örnek gösterdi. Antalya Manavgat’ta vatandaslarimizin agillarinin yanmasi sonucu hayvan kayiplari olusmustu. Bu zararin bir çogunu devletimiz karsiliyor. Ancak Izmirli hemsehrilerimiz de bu bölgelere yardim etmeyi istediler. Tarim Il Müdürlügümüz de bu arzulari organize etti. Bir hayirsever vatandasimiz örnegin 59 küçükbas hayvanini hibe etti. Bergama’dan, Bayindir’dan, Kinik’tan, Ödemis’ten, Beydag’dan vatandaslarimiz büyükbas ve küçükbas hayvanlarini bu bölgelere hibe ettiler. Manavgat ve Mugla’ya göndermek üzere bugün burada 59 küçükbas hayvani göndermek için bir tören yapiyoruz. Birazdan 84 büyükbas hayvan bölgeye gönderilmek üzere yola çikacak. Yaklasik 50 ton da yem bölgeye gönderilecek. Ihtiyaç duyuldukça da buna benzer yardimlar yapilmaya devam edilecek. Ben her seyden önce Izmirli hemsehrilerimize, bu duyarliligi gösteren hayirsever vatandaslarimiza çok tesekkür ediyorum" diye konustu.



"Karadeniz’de yasanan sel felaketi ile ilgili de bir yardim kampanyasi baslattik"

Duyarlilik gösteren Izmirli’lere tesekkürlerini ileten Kösger, sel bölgesi için de nakdi yardim kampanyasi baslattiklarini açikladi.

Vali Kösger, "Biz büyük bir milletiz; yaralarimizi sarmayi biliriz. Devletimiz, yine bu yaralari sararak, bu yanginlarin olusturdugu tahribatlari silecek insallah. Simdi sel afetiyle de ugrasiyoruz. Bu iklim degisiklikleri nedeniyle bir taraftan kurakliga bagli olarak yangin felaketleri olurken bir taraftan da sel felaketleri meydana geliyor. Karadeniz’de yasanan bu sel felaketi ile ilgili de bir yardim kampanyasi baslattik. Oraya özellikle nakdi yardim yapilmasi konusunda ciddi katkilar oluyor. Is adamlarimiz, sanayicilerimiz, hemsehrilerimiz o bölgeye yardim etme konusunda seferber olmus durumda. Buradan da yine bir çagrida bulunmak istiyorum. Sel bölgesine özellikle nakdi yardim yapmak isteyen hemsehrilerimiz, hesaplarimiz kaymakamliklarda ve Valiligimizde var. Yapacaklari yardimlar oralara yönlendirilebilir. Buralari yeniden imar ve ihya etmek için elimizden geleni yapacagiz" dedi.

Vali Yavuz Selim Kösger’in konusmasinin ve edilen duanin ardindan küçükbas hayvanlari tasiyan TIR yola çikti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile