Antalyalı hayırseverler engelliler okulu ve 200 çocuk için pansiyon yapacak

Antalya'da hayırseverler tarafından 200 öğrencinin barınacağı pansiyon ve zihinsel engelliler okulu yapılacak.

Özel Eğitime Muhtaç Çocukları Koruma

Antalya'da hayırseverler tarafından 200 öğrencinin barınacağı pansiyon ve zihinsel engelliler okulu yapılacak.

Özel Eğitime Muhtaç Çocukları Koruma Derneği tarafından Antalya'nın Akçu ilçesinde Cihadiye İlköğretim Okulu bahçesinde engelliler için 8 derslikli ilköğretim ve iş okulu protokolü Antalya Valiliği'nde imzalandı. Okulda görme, işitme ortopedik ve zihinsel engelliler için özel eğitim verileceği ifade edildi.

Özel Eğitime Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Başkanı Nurhan Sümer, açıklamasında, engelli çocuk sahibi anne ve babaların verdiği cüzi paralarla ve yardımlarla bu okulu yaptıracaklarını belirtti. Engelli bir çocuğunu kaybettiğini anlatan Sümer, "Benim çocuğum okul okuyamadı. Bu yaptıracağımız okulla inşallah engelli çocuklarımızın eğitimini gerçekleştirebileceğiz." dedi.

Valilikte ayrıca, hayırsever Ünsal Aysal tarafından daha önce imzalanan Göynük beldesindeki 24 derslikli Aysal Anadolu Öğretmen Lisesi'ne bağlı 200 çocuğun barınabileceği pansiyonun da protokolü imzalandı. Bu pansiyonun ise hayırseverler Ali Şenses, İrfan Büyükgebiz, Hüseyin Yılmaz ve Ali Şahindal tarafından yaptırılacağı açıklandı.

Vali Ahmet Altıparmak, hayırseverlere teşekkür ederek, yaptıkları bu işin gurur verici bir davranış olduğunu söyledi. Antalya'da hayırseverler tarafından yaptırılan okul sayısının İstanbul'dan sonra ikinci il olduğu bilgisini veren Vali Altıparmak, gönlünde birinci sıraya çıkmak olduğunu kaydetti. Altıparmak, "Antlaya'ya 2003-2010 yılları arasında hayırseverlerimiz tarafından 175 okul, 2 bin 600 derslik yaptı. Bu, az bir sayıdır. Bu rakamların her geçen gün artacağına inanıyorum." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile