Antalyasporlu futbolcular, tekerlekli sandalyalere oturarak basket maçı yaptı

Antalyasporlu futbolcular, Engelliler Haftası nedeniyle tekerlekli sandalyelere oturarak Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol T

Antalyasporlu futbolcular, Engelliler Haftası nedeniyle tekerlekli sandalyelere oturarak Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'yla 'Farkındalık' gösteri maçı yaptı.

Engelliler Haftası dolayısıyla Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 'Farkındalık' maçında Antalyasporlu futbolcularla Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı karşı karşıya geldi. Maçta, Antalyasporlu futbolcular Ali Zitouni, Necati Ateş, Şenol Can, Korhan Öztürk, Ömer Çatkıç, Yalçın Ayhan, Fatih Ceylan ve Veysel Cihan tekerlekli sandalyelere binerek, Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile karma maç yaptı. Maçta yer almayan tüm futbolcular ise arkadaşlarını tribünden izledi.

Renkli görüntülerin oluştuğu gösteri maçında, Kırmızı-Beyazlı futbolcular izleyenlerden büyük alkış alırken, maçı izleyen Antalyasporlu diğer futbolcular da takım arkadaşlarına destek oldu.

Karşılaşmayı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, eşi Günseli Akaydın ile birlikte izledi. Akaydın, organizasyona katılan Antalyasporlu futbolculara ve teknik heyete teşekkür etti.

Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, maçın ardından yaptığı konuşmasında Antalyaspor olarak sosyal organizasyonlara her zaman katılmaya çalıştıklarını söyledi. Engelliler Haftası dolayısıyla engelli basketbolcularla bir araya geldiklerini dile getiren Özdilek, "Önemli olan onların hayata küsmeden hayatın içinde yer almalarını sağlamak. Türkiye'de 9 milyon engelli kardeşimiz var. Hiç bir zaman bu insanları sakat olarak görme lüksüne sahip değiliz. Bu kardeşlerimiz, toplumun içinde var olan ve bizimle birlikte yaşayan insanlar. Bunun farkında olmalıyız" dedi.

Kırmızı-Beyazlı takımın golcü oyuncusu Necati Ateş de, keyifli ve güzel bir maç yaptıklarını söyledi. Tekerlekli sandalye üzerinde basketbol oynamanın çok zor olduğunu belirten Ateş, "Bu tür organizasyonlar her zaman yapılmalıdır." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile