“Antep Evleri, Yaşayan Maniciler” Paneli

“Antep Evleri, Yaşayan Maniciler” Paneli

Gaziantep Kent Konseyi Kültür, Sanat ve Turizm Çalışma Grubu tarafından 4’üncüsü düzenlenen 'İkindi Sohbetleri’ kapsamında “Antep Evleri, Yaşayan Maniciler’ konulu bir panel gerçekleştirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Salonu’nda düzenlenen panelde, tatlıcı Memik Usta ve şekerci Musa Karaca maniler söyledi.

İkili, salondaki davetlilere tatlı ve şeker ikramında da bulundu. Panele Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, Gaziantep Kent Konseyi Kültür, Sanat ve Turizm Çalışma Grubu Başkanı Yunus Emre Tansü, Gaziantep’in en eski tatlıcısı Yazıcıklı Memik Usta, şekerci Musa Karaca ve vatandaşlar katıldı.

Gaziantep’in bir kültür unsurunu daha ortaya koyduklarını belirten Kent Konseyi Kültür, Sanat ve Turizm Çalışma Grubu Başkanı Yunus Emre Tansü, “Kültür, Sanat ve Turizm Çalışma Grubu olarak Kent Konseyi’nde daha önce Gaziantep mutfağını, Gaziantep evlerini, Gaziantep ağzını işlemiştik. Kentin en önemli unsurlarından birisi olan mani konusunu işleyeceğiz. Bildiğiniz gibi mani bir şehrin kültüründe çok önemli yeri olan bir konu. Mani ve manicilik bizim Türk kültürünün en önemli unsurlarından bir tanesidir. Bu yüzden biz maniye özellikle önem veriyoruz. Yazıcıklı Memik Usta ve Musa Karaca, Gaziantep manileri ile şiirlerle bir sunum yapacaktır. Manicilik mani söyleyerek Şam tatlısı satmak, naneli şeker satmak, genç kızların heyecanla beklediği manileri, genç delikanlıların merakla beklediği manileri söylemek, artık televizyon ile beraber öldü. Biz Gaziantep Kent Konseyi Kültür Sanat ve Turizm Çalışma Grubu olarak Gaziantep’in Son iki manicisini burada ağırladık, bu manileri sizlerle paylaştık. Ama bugün geldiniz bize şeref verdiniz. Gaziantep'in bir kültür unsurunu daha ortaya koyduk” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile