Antepfıstığı Araştırma Müdürü Aslan’dan Gaib’e Ziyaret

Antepfıstığı Araştırma Müdürü Aslan’dan Gaib’e Ziyaret

Antepfıstığı Araştırma İstasyonu Müdürü Nevzat Aslan, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdülkadir Çıkmaz'ı ziyaret ederek, antepfıstığı üretiminde kalite ve verimi arttırmaya yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.


GAİB Başkanı Abdülkadir Çıkmaz'ı makamında ziyaret eden, Antepfıstığı Araştırma İstasyonu Müdürü Nevzat Aslan, fıstık üretiminde rekolte artışını sağlayacak aşılı fidan yetiştiriciliğinin önemine değindi. Kurum olarak antepfıstığı yetiştiricilerinin yeni üretim sahaları için fidan taleplerini karşılamaya çalıştıklarını belirten Aslan, bu konuda özel sektörün de Antepfıstığı sera yetiştiriciliğine teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmasında aşılı antepfıstığı fidan üretiminin önemine de vurgu yapan Aslan, doğru tarım uygulamalarıyla birlikte fıstığın gelecekte ihracata olumlu katkılar sağlayacağını ifade etti.

Antepfıstığında yönelik tüm altyapı çalışmalarını çok önemsediklerini kaydeden GAİB Başkanı Abdülkadir Çıkmaz ise, “Ata yadigarı kültür ürünümüz antepfıstığında verim süresini azaltacak, rekolteyi arttıracak çalışmalara ihtiyaç var. Bu nedenle ürünü gerçek üretici üretmeli, ticaretini de gerçek tüccar yapmalı. Ayrıca fıstık fidelerinin zamanında yetiştirilip çiftçilere verilmesi hususunda da bir takım kalıcı adımlar atılmalı. Bu çalışmalarda bize somut projelerle gelindiğinde birlik olarak değerlendirmede bulunacağımızı belirtmek isterim” dedi.

Çıkmaz, Antepfıstığının Gaziantep'in 2023 ihracat hedeflerinde önemli bir yer almasını umut ettiklerini de sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile