Antikacilar Yagisli Havalar Için Kapali Alan Istiyor

Antikacilar Yagisli Havalar Için Kapali Alan Istiyor

Eskisehir’de etkili olan yagmur nedeniyle açik alana kurulan antika pazarinda zor anlar yasayan antikacilar, olumsuz hava sartlarina karsi alternatif olarak kapali bir alan istiyor.

Eskisehir’de her ayin ikinci Pazar günü Eskibaglar Mahallesi’nde kurulan antika pazarinda tezgah açan antikacilar, etkili olan yagisli hava nedeniyle zor anlar yasadi. Eskisehirlilerden yogun ilgi gören ve farkli illerden antikacilarin bulustugu pazar, açik alana kurulmasi nedeniyle yagmurdan etkilendi. Pazardaki bazi tezgahlarin bos kaldigi görülürken, yagmurlukla satis yapan antikacilar ise çadirlarinin fayda etmedigini ve kendileriyle birlikte ürünlerinin de islandigini kaydetti.

Alisveris yapmaya gelen antika tutkunlari ise pazar içerisinde semsiyeleriyle gezdi.

"Kurdugumuz çadirlarimiz su aliyor"

Tezgahinin üzerindeki çadirin su aldigini ve yagisli hava nedeniyle yeterince müsteri gelmedigini aktaran antikaci Kehribar Dinç, "Biz antikacilar olarak Belediyeden güzel, kapali ve korunakli bir yer istiyoruz. Yagmur ve kar yagdigi zaman rezil olmak istemiyoruz. Yazin açik alan oldugu için iyi oluyor ama kisin zorluk çekiyoruz. Böyle havalarda müsteri de gelmiyor. Kurdugumuz çadirlarimiz su aliyor ve tezgahlarimiz küçük oldugu için ürünlerimizi yerlestirmekte zorlaniyoruz" ifadelerini kullandi.

"Özellikle bez ve kumas ürünler çok zarar görebiliyor"

Bursa’dan Eskisehir’e geldigini ve farkli illerde satis yaptigini belirten antikaci Ibrahim Ulusoy, "Daha önce kapali bir alan vardi ama buraya nazaran sehre daha uzak oldugu için, burayi tercih ettiler. Bu alanda vatandaslarin gelmesi daha kolay oluyor. Hava sartlarindan dolayi hem vatandasin kolay ulasabilecegi hem de üzeri kapali bir alan olursa biz antikacilar olarak daha rahat ederiz. Geçen gün Kütahya’da ilk kez antika pazari açildi, o alan kapali oldugu için güzeldi. Eskisehir’de de kapali ve güzel bir yer olmasi lazim. Eylül ayinda bu alani sel basti, bütün mallar zarar gördü. Pirinç ürünler daha az zarar görüyor ama özellikle bez ve kumas olan ürünler çok zarar görebiliyor" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile