Antikalarla Dolu Is Yeri Görenleri 100 Yil Öncesine Götürüyor

Antikalarla Dolu Is Yeri Görenleri 100 Yil Öncesine Götürüyor

Karabük’te antika esyalar ile donatilan is yeri müsterilerine 100 yil öncesine yolculuk yaptiriyor.

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki yasayan Hasan Boynuegrioglu’nun, bir dönem çalistigi butik otelde antika meraki basladi.

Bu merakini yaklasik 11 yildir antika toplayarak gidermeye çalisan Boynuegrioglu, malzemeleri 2013 yilinda açtigi kafede sergilemeye basladi.

Eski vitrin, fincan takimlari, radyolar, dikis makineleri, daktilolar, duvar saatleri, fotograf makineleri, harman makinesi gibi birçok esyalarla donatilan is yeri gelen müsterilerini 100 yil öncesine götürüyor.

Ihlas Haber Ajansi muhabirine konusan isletmeci Hasan Boynuegrioglu, "Aga keyf kafemizi 2013 yilinda kurduk. Su anda yiyecek içecek sektöründe hizmet vermekteyiz. Burayi açmadan önce otelcilikle ilgileniyordum. Butik otelde en üst düzey sorumluydum. Oradan antika merakim vardi" dedi.

Süreç boyunca antika biriktirdigini ve sergiledigini ifade eden Boynuegrioglu, is yerinde antika dikis makineleri, bavullar çeyiz sandiklariz fincan takimlari, saatler, fotograf makineleri, hesap makineleri, daktilolar, komodin gardirop, vitrinler ve harman makinesi bulundugunu söyledi.



Müsterileri 100 yillik harman makinesi karsiliyor

Harman makinesinin 100 yil önce kullanildigina dikkat çeken Boynuegrioglu, "Müsterilerin harman makinesinin basinda fotograf çektirmeleri, daha çok hoslarina gidiyor. Yani onu da bulduk ve getirdik. Eskiyi yasatmayi seviyoruz. Yani müsterilerimiz çok hosuna gidiyor, ilgi gösteriyor. Onlar da burada geçmisi yasattigimizi hissedince onlar da kendi elindeki esyalara sahip çikmayi düsünüyorlar. Onlar da keyif aliyor" diye konustu.

Boynuegrioglu, is yerine gelen müsterilerinin de kullanmadiklari eski parçalari getirerek kendisine teslim ettigini ve geldiklerinde kendi antika malzemelerini sergilendigini görünce mutlu olduklarini aktardi.

"Biz zaten isimize asigiz" diyen Boynuegrioglu, "Antikaya da asigiz. Bu isi daha üst seviyelere çikmayi düsünüyoruz. Antika ve kafecilik sektöründe de öyle. Manevi olarak biz zaten sevdigimiz için bu isi yapiyoruz, yani zorluk da çekmiyoruz. Yasamayi da seviyoruz. Yani sevdigimiz için biz maddiyati ön planda tutmuyoruz" ifadelerini kullandi.

Ilk defa antika dolu bir kafeye gittigini anlatan Onur Altindag da gördükleri karsisinda zamanda geçmise yolculuk yaptigini söyledi.

Büyüklerinden dinledigi hikayelerin basrollerindeki eserleri isyerinde gördügünü ifade eden Altindag, "Antikalarla karsilastiktan sonra beni biraz geçmise götürdü. Geçmiste atalarimizin, annelerimizin, babalarimizin kullandigi dikis makinalari, radyolar burada. Hele ki teknoloji o zaman bu kadar gelismis degildi. Dolayisiyla insanlar haberleri, günlük gelismeleri, radyolardan saat basi yayinlar ile dinliyormus. Büyüklerimizden bu hikayeleri dinlerdik. Tabii onlari burada görmek bizi geçmise götürdü” dedi.

Antikalarla dolu bir isletmenin insana huzur verdigini kaydeden Altindag, "Gerçekten güzel bir mekan olusturmuslar, ortaya koymuslar. Emek verilmis, üzerinde çalisilmis, düsünülmüs. Biz de memnun olduk, mutlu olduk" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile