Anzer Bali Cografi Isaret Denetimleri Ve Bilgilendirme Toplantisi Yapildi

Anzer Bali Cografi Isaret Denetimleri Ve Bilgilendirme Toplantisi Yapildi

Cografi Isaret alan Anzer Bali için Rize’nin Ikizdere Ilçesi, Çiçekli ve Balliköy köylerini kapsayan ‘Anzer Bali Cografi Isaret denetimleri ve bilgilendirme toplantisi’ gerçeklestirildi.

Ikizdere ilçesi Çiçekli ve Balliköy köylerini kapsayan Anzer bölgesinde yaklasik 13 km uzunlugundaki vadide üretilen dünyaca ünlü Anzer Bali Rize Tarim ve Orman Il Müdürlügünün basvurusu sonucu Subat ayinda Cografi isaret tescili aldi.

Anzer Bali Cografi isareti kapsaminda Balliköy köyü Muhtarlik binasi önünde denetim ve bilgilendirme toplantisi gerçeklestirildi.

Toplantiya Tarim ve Orman Il Müdürü Murat Genç, Balliköy Köyü Muhtari, Balliköy ve Çiçekli Köyleri Anzer Bali Üreticileri, Anzer Bali Üretici Kooperatiflerinin Yöneticileri katildi.

Tarim ve Orman Il Müdürü Murat Genç, yapilan sunumun ardindan yaptigi konusmada “Cografi isaretli ürünlerin, tarimsal üretimde markalasma, tanitim ve reklam, ürünlerin katma degerinin yükseltilmesi gibi konularda büyük avantajlari vardir. Cografi Isaret Tescili sayesinde hem üreticilerimiz kazanacak hem de tüketicilerimiz dogru ürünle bulusacaktir. Ilimiz genelinde 11 adet Cografi isaretli ürünümüz bulunmaktadir. Hali hazirda 6 ürünümüz daha Türk Patent ve Marka Kurumuna basvuru yapmis ve inceleme asamasindadir. Bu ürünlerimizin de tescil edilmesiyle beraber Ilimizde üretilen, yöremizi tanitan ürünlerimiz daha da deger kazanacaktir. Tarim ve Orman Il Müdürlügü olarak Ilimizde Cografi isaretli Ürün sayisini artirmaya yönelik çalismalara katki sunmaya devam edecegiz. Bu projede görev alan tüm ekip arkadaslarima ve çalismalar sirasinda desteklerini esirgemeyen bölgede faaliyet gösteren kooperatif baskanlarimiz ile muhtarlarimiza tesekkür ediyorum. Anzer Bali Cografi Isaret tescilimizin Ilimize hayirli olmasini temenni ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile