AÖF Sınavı 4-5 Eylül'de yapılacak

AÖF bütünleme sınavı yarın ve pazar günü yapılacak. AÖF Sınavına giren adaylar AÖF bütünleme sınavı ile ilgili bütün bilgilerini buradan bulabilirler. İşte AÖF sınavı ile ilgili tüm ayrıntılar.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) bütünleme sınavları 4-5 Eylül Cumartesi ve Pazar günleri dört oturum halinde yapılacak.
Anadolu Üniversitesi´nin uzaktan eğitim veren İşletme ve İktisat Fakülteleri ile Açıköğretim Fakültelerinde (AÖF) okuyan öğrencilerin bütünleme sınavları haftasonu gerçekleştirilecek. Sınavlar sabah 09.00 ve öğleden sonra 14.30’da başlayacak. Yurt çapında 81 ilde yapılacak olan ara sınavlar için sınav giriş belgeleri yaklaşık 2 hafta önce öğrencilerin adreslerine gönderilmeye başlanmıştı.
Sınav gününe kadar belgeleri ellerine ulaşmayan öğrenciler https://aofburo. anadolu.edu.tr/job1.htm internet adresinden bürolarından aldıkları şifre ile giriş yaparak belgelerinin dökümünü alarak sınava girebilecekler. Şifre almayan öğrenciler ise bürolarına başvurarak yedek giriş belgesini temin edebilecek. Ağırlıklı olarak İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi bölümlerinde okuyan adayların sınava girerken yanlarında sınava giriş belgesi, öğrenci kimliği ve nüfus kağıdını bulundurmaları gerekiyor. Sınava, bilgisayar özelliği olmayan hesap makinesi götürülebilir.

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültesi Öğrencilerinin Dikkatine

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemine Göre Öğretim Yapan Fakülteler Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 17.maddesi 17.02.2009 tarih ve 27144 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Yönetmelik değişikliği ile “Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin öğrencileri, kaydedildikleri ve bulundukları sınıf, bölüm ve programda okutulan derslerin tümünü almak zorundadır. Ancak, öğrencilerin Anadolu Üniversitesi"nden daha önce alıp da başarmış oldukları Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil ve Temel Bilgi Teknolojisi dersleri transfer edilebilir.

Diğer yükseköğretim kurumlarından ders transferi yapılmaz. Dikey geçiş yapan öğrenciler, Yabancı Dil ile Türk Dili derslerini ön lisans programlarından almış olduklarından lisans programındaki bu derslerden sorumlu tutulmaz.” şeklinde değiştirilmiştir.

Yönetmelik değişikliğine istinaden belirtilen dersleri Anadolu Üniversitesi"nden almış ve başarmış olanlardan, açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelere kayıtlı olanlara ders transferi yapılarak adreslerine bilgi gönderilmiştir.

Buna göre Anadolu Üniversitesi"nden daha önceki öğretim yıllarında sözkonusu dersleri almış ve başarmış olan öğrencilerimiz, 2009-2010 öğretim yılında sorumlu oldukları dersleri https://aofburo.anadolu.edu.tr internet adresinin “AÖF Büro-Web Hizmeti” kısmından T.C.kimlik numarası ve şifreleri ile veya AÖF bürolarından kontrol edebilirler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile