Aort Damarı Yırtılan Hasta Medıcal Park'ta Sağlığına Kavuştu

Aort Damarı Yırtılan Hasta Medıcal Park'ta Sağlığına Kavuştu

Samsun'da aort damarı yırtılan bir hasta, Medical Park Samsun Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Medical Park Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Özkan, "Aort, kalpten çıkan ve bütün vücuda kanın yayılmasını sağlayan ana damardır. Aort damar yırtılması görülen kişilerde ani bayılmalar meydana gelir. Göğüste ve sırtta ani başlayan ağrılarla kendini gösteren aort damar yırtılmaları, ani kalp krizlerine neden olmaktadır. Hipertansiyonu ve doğumsal aort damar hastalıkları olanlar da risk altındadır" dedi.
Aort damar yırtılmasının birçok sebebi olduğunu, ancak en çok bilinen sebebin yüksek tansiyon ve bazen doğuştan gelen aort damarında bir genişleme olabildiğine dikkat çeken Doç. Dr. Mehmet Özkan, "Aort yırtıldıktan sonra sebebini tam olarak tespit etmek mümkün değil, normalde göğüs ağrısı, sırta ve omuza vuran ağrılar olur, çoğu zaman da beraberinde düşük tansiyon, bilinç kaybı, organ yetmezliği, bacaklarda morarma, damar tıkanıklığı gibi belirtiler de görülebiliyor. Bazen de öksürük, hafif bir göğüs ağrısı olabilir. Bu hastalıkta erken teşhis, tedavinin en önemli kısmını oluşturmaktadır" diye konuştu.
Medical Park Samsun Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Özkan, hasta ve ameliyat hakkında şunları söyledi: "Hastamız Fatma Karanis, başka bir merkezde tanısı konularak, operasyon için hastanemize geldiğinde, durumunu acil olarak değerlendirdik ve acilen ameliyata aldık.Hastamızın yüksek tansiyona bağlı olarak kalpten çıkan en büyük atardamarı olan aort damarı boylu boyunca, böbrek damarlarına kadar yırtılmıştı. Yaklaşık 6 saat süren başarılı bir ameliyatın ardından hastamız 3 gün yoğun bakımda gözlendi ve durumunun iyileşmesi sonrasında yataklı servisimize alındı. Şu anda hastamızın durumu oldukça iyi ve yarın taburcu edilmesini planlıyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile