AOSB'deki 14 Firma Ikinci 500'De

AOSB'deki 14 Firma Ikinci 500'De

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluslarinin listelendigi ISO 2’nci 500’de Adana’dan listeye giren 18 firmanin 14’ü Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) faaliyet gösteren firmalar arasinda yer aldi.

Istanbul Sanayi Odasi tarafindan açiklanan Türkiye’nin Ikinci 500 Büyük Sanayi Kurulusu Arastirmasi’nin 2020 yili sonuçlarina göre, AOSB’de faaliyet gösteren Pilyem Gida Tarim San. ve Tic. A.S. 37’nci, Atlasdenim Tekstil San. ve Tic. A.S. 42’nci, Tat Nisasta Insaat San. ve Tic. A.S. 91’nci, Oguz Gida San. ve Tic. A.S. 161’nci, Bakirlar Tekstil San. ve Tic. A.S. 273’ncü, Oguz Tekstil San. ve Tic. A.S. 281’nci, Meltem Kimya ve Tekstil San. Ith. Ihr. ve Tic. A.S. 286’nci, Ulusoy Tekstil San. ve Tic. A.S. 316’nci, Tezkim Tarimsal Kimya San. ve Tic. A.S. 378’nci, Zahit Alüminyum San. ve Tic. A.S. 407’nci, Netafim Sulama Sistemleri San. Tic. LTD STI. 425’nci, ismini açiklamayan bir firma 190’inci, ADASO’ya kayitli olmayan fakat AOSB’de faaliyet gösteren; Chryso-Kat Katki Malzemeleri San. ve Tic. A.S. 88’inci, Della Gida San. ve Tic. A.S. 221’inci ve Polisan Kimya Sanayii A.S. de 307’nci sirada yer aldi.

AOSB’de faaliyet gösteren 14 firmanin yani sira, Adana Sanayi Odasina kayitli fakat AOSB disinda faaliyet gösteren, Temsa Skoda Sabanci Ulasim Araçlari A.S. 62’nci, Akhan Un Fabrikasi ve Tarim Ürünleri Gida San. Tic. Ltd. Sti. 64’ncü, Kivanç Tekstil San. ve Tic. A.S de listede 399’ncu sirada yer aldi.

AOSB Baskani Bekir Sütcü, tüm dünyayi etkisi altina alan pandeminin 2020 yilindaki tüm ekonomik beklentileri alt üst ettigini, dogal olarak Türkiye’nin de bundan etkilendigini belirterek, “Zor bir yildi. Her seye ragmen üreten, istihdam saglayan ve ihracatla ülke ekonomisine deger katarak, listede yer alan firmalarimizi, tüm sanayicilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Baskan Sütcü, pandeminin açtigi yaralarin sarilmaya baslamasiyla birlikte gelecek yil açiklanacak 2021 yili verilerinde, Adana’dan daha fazla firmanin listede yer almasini umut ettigini sözlerine ekledi.

Istanbul Sanayi Odasi tarafindan geçen yil açiklanan Türkiye’nin Ikinci 500 Büyük Sanayi Kurulusu Arastirmasi’nda Adana’dan listeye giren 21 firmanin 18’i AOSB’de faaliyet gösteren firmalardan olusmustu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile