AOSB'nin Mega Projeleri

AOSB'nin Mega Projeleri

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), 15’nci Olagan Genel Kurulu’nda Otel Projesi’nden, Yesil OSB vizyonuyla hayata geçirilen GES Projesine kadar 10’u askin planlanan, devam eden ve tamamlanan projelerin detaylari paylasildi.

AOSB Yönetim Kurulu Baskani Bekir Sütcü, Kuluçka Merkezi’nden Otel Projesine, TAG Projesi’nden GES Projesine kadar sanayicilere sunulan hizmetin kapsamini gelistirecek birçok projeyi hazirlanan kapsamli bir görsel sunum esliginde katilimcilarea aktardi. Sütcü, “Yönetim Kurulu olarak; her birimiz sanayici olmanin verdigi sorumlulukla sizlerin ihtiyaçlari, beklentileri ve sorunlarinin bilinciyle hareket ediyor, çözüm odakli hizmet üretirken, bu hizmetlerin çesitliligini de artirmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda, sizlerin memnuniyetini sürekli kilmak adina var gücümüzle çalistigimizi bilmenizi isteriz” dedi.

Bekir Sütcü’nün paylastigi projeler sunlar:

- Bölgenin güvenliginin saglanmasi konusunda gerçeklestirilen faaliyetlerle, kapali devre kamera güvenlik sistemi (MOBESE) izleme ve koordinasyon merkezi olusturuldu. Bu sistem ile 40 noktada 215 kamera faaliyete geçirerek, 24 seritte izleme imkânini katilimcilarin hizmetine sunuldu. AOSB artik MOBESE ile tamamen güvenli bir bölge olarak sanayicilere ve çalisanlarina hizmet vermeye devam ediyor.

Kurumsal kimlik çalismalari kapsaminda AOSB’nin çehresine yakisacak bir tasarimla planlanan yeni giris taginin yapimi hizla sürüyor.

- AOSB, 4.250 metrekareden olusan 5 blokluk Itfaiye Merkezi Projesi çalismalarini hizla sürdürüyor. Projenin ihalesi 7 Haziran’da gerçeklestirilecek. Projenin tamamlanarak merkezin faaliyete açilmasi için hedef, 2022 yili sonu.

AOSB filosuna 8 milyon TL’lik yatirim

Bölgenin hizmet kapasitesini artirmak için 8 milyon TL’lik araç yatirimi yapan AOSB, itfaiye araç filosunu genisletiyor. Bu kapsamda; Endüstriyel Itfaiye Araci, Köpük Kulesi Itfaiye Araci, Hizli Müdahale Itfaiye Araci ve Peyzaj Arazözü de AOSB itfaiye filosuna dahil edilerek toplamda 4 olan araç sayisi 5 yeni araçla 9’a çikarildi. Filoya katilan yeni araçlarla, araç su rezervi 24 bin litreden 105 bin litreye, köpük rezervi 2 bin 50 litreden 5 bin 550 litreye çikarildi.

25 sanayici ile imzalanan protokol sonucunda acil durum istasyonlarinin kapasitesi de artirilacak. Proje ile mevcut su rezervine ilaveten 11.500 ton su rezervi daha Bölgeye kazandirildi. Bu artis, 10 tonluk bir aracin maksimum 3-4 dakikada dolarak yanginlara anlik mücadele etmede daha hizli hareket edilmesine imkân verecek. AOSB-Sanayici güç birligiyle hayata geçirilen proje, yaklasik 4 milyon TL’ye mal olacakken 1.3 milyon TL’ye mal edilerek önemli oranda da tasarruf saglanmis oldu.

AOSB, sürdürülebilir üretim anlayisindan hareketle artan enerji ihtiyacini çevreci yöntemlerle karsilamak üzere GES Projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda proje ile Kullanma Suyu Tesisindeki enerji ihtiyacinin 3’te 1’i karsilanacak.

40 bin çalisana saglik merkezi

Bölgede yaklasik 40 bin çalisana hizmet verecek olan ÇÜ Saglik Merkezi Projesi kapsaminda, 7/24 Acil Saglik Hizmeti ile 7 farkli bransta poliklinik hizmeti verilecek. 13 Nisan 2021 tarihinde Çukurova Üniversitesi ile imzalanan protokol ile projenin ihalesi bu yil içinde gerçeklestirilecek. 2022 yilin sonunda bu projenin tamamlanmasi hedefleniyor.

Bu proje ile akademisyenlerden bir taraftan nitelikli hizmet alirken diger yandan da mevcut çalisanlarin acil durumlarda hastaneye gidip gelmelerinden kaynakli maliyet ve zaman kaybi AOSB yönetimince çözülmüs olacak.

AOSB bünyesinde girisimcilere projelerini gelistirmeleri asamasinda maddi manevi destek saglamayi hedefleyen AOSB, Kuluçka Merkezi Projesini de yakinda tamamlayip faaliyete almayi hedefliyor. Bu proje ile TÜBITAK/KOSGEB kaynaklariyla desteklenen Ar-Ge projesi olan akademisyenlere yer tahsis edilecek ve projelerini gelistirecekleri hizmetler de ayrica sunulacak.

Bölgede 35 Mw elektrik üretimine sahip olan Biyokütle Tesisi Kurulumuna izin vererek AOSB’ye kazandiran yönetim, bu tesis ile birlikte OSB’ye yillik 15 milyon TL tutarinda getiri saglamis olacak.

Projelerden bir digeri ise bölgede yapilmasi planlanan Otel Projesi. Bu proje ile 5 yildizli otel konforu bölgede sunulacak bölgeye yakisacak sekilde özgün bir mimari tasarimla planlanan projede açik-kapali yüzme havuzu, en az 50 kisilik yemek salonu, yüzme havuzu gibi 5 yildizli otel konforunda kapsamli hizmetler sunulacak. Özellikle yurtiçi ve yurtdisindan gelen misafirlerin ve teknik elemanlarin OSB içinde agirlanmasi bu proje ile mümkün olacak.

Atik Su Aritma Tesisi Iyilestirme Yatirimlari Projesinin 1. asamasi kapsaminda 3 milyon TL tutarinda iyilestirme yatirimlari gerçeklestirerek fiziksel aritma ve çamursuzlastirma üniteleri ile Atik Su Terfi Merkezlerinin kapasite artisi yatirimlarini tamamlayan AOSB, akabinde yaklasik 16 milyon TL tutarinda kapasite artisi çalismalarina basladi ve 3 ay içerisinde de söz konusu kapasite artisi projesi tamamlanmis olacak. Böylece 19 milyon TL’lik yatirimin yapildigi tesisin kapasitesi yüzde 25 oraninda artacak ve günlük 90 bin metreküp atik su aritilabilir hale gelecek.

5 Yillik Süre Içinde Altyapi ve Yollarin Tamaminin Yenilenmesi Projesi kapsaminda yipranmis olan 43 bin metre (43 km) uzunlugundaki yol altyapisi yenilenerek asfaltlanacak. Böylece bölgede onarilmamis yol birakilmayacak.

AOSB’ye ulasim alternatiflerini artirarak trafigi rahatlatacak Otoban Ikinci Baglanti Kavsak Projesinin Karayollari Bölge Müdürlügü tarafindan yapimina baslandi. 6 ay içerisinde tamamlanmasi öngörülen projenin yatirim bedeli ise 30 milyon TL.

70 milyon TL yatirim bedeli olan, OSB’nin en az 20 yillik enerji ihtiyacini karsilayacak TEIAS Salt Merkezi Projesi’nin TEIAS tarafindan yapimina baslandi. 2022’nin ilk çeyregi sonunda ise tamamlanmasi bekleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile