Ap Başkanı Buzek: "demokrasiyi Güvenlik İçin Feda Etmemeliyiz"

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Jerzy Buzek, 11 Eylül 2001'de Dünya Ticaret Merkezi kulelerine yapılan saldırıların 10'uncu yıldönümünde açıklama yaptı.

Buzek, 11 Eylül 2001'deki saldırıların dünya düzenini değiştirdiğini belirtti ve "90 farklı milletten yaklaşık 3 bin kişi dakikalar içinde öldürüldü. Saldırılar 2 Mayıs 2011'de Bin Ladin'in öldürülmesiyle sembolik olarak sona eren bir dönemi açtı. Fakat terörizm ne 11 Eylül'le başladı ne de Usame Bin Ladin'in ölümüyle bitti. Hala bizim için gündelik bir tehdit oluşturuyor" dedi.

Demokrasi, özgürlük ve insan hakları gibi temel değerleri vurgulayan Buzek, "Son 10 yılda düşmanımızın zayıflıklarını, akıl yapısını, tekniklerini ve kötü inançlarını öğrendik. Hiçbir saldırının demokrasiye, özgürlüğe ve insan haklarına bağlılığımızı sarsamayacağını gördük ve bu değerlere yönelik inançlarımız güçlendi. Bunlar gerçek evrensel değerlerdir. Günümüzde en ümit vadeden işaretler Kuzey Afrika ve Ortadoğu'dan geliyor. Son 10 yılda sık sık özgürlük ve güvenlik arasındaki denge sorusuyla karşıkarşıya kaldık. Hiçbir zaman demokrasiyi güvenlik için feda etmemeliyiz. Eğer feda edersek korumaya çalıştıklarımız değersizleşir" ifadelerini kullandı.

Buzek saldırılarda hayatını kaybedenleri ve ailelerini anarken sözlerini "Bugün kurtarma operasyonlarında hayatını tehlikeye atan ve kaybeden en iyi ve cesur insanları unutmuyoruz. Son olarak her gün bizim hayatlarımızın güvenliği için kendi hayatlarını tehlike altına atanlara özel minnetlerimizi sunarız" ifadeleriyle bitirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile