AP Baskani Metsola, Aldigi Hediyeleri Itiraf Etti

AP Baskani Metsola, Aldigi Hediyeleri Itiraf Etti

Avrupa Parlamentosu’nu (AP) sarsan yolsuzluk ve kara para skandalinin ardindan AP Baskani Roberta Metsola’nin aldigi hediyeleri ilk kez beyan ettigi bildirildi.

Avrupa Parlamentosu’nda (AP) yasanan yolsuzluk skandalinin yankilari devam ederken, AP Baskani Maltali siyasetçi Roberta Metsola’nin, AP üyeligi ve AP Baskanligi döneminde kendisine sunulan hediyeleri beyan eden bir listeyi resmi kayitlara geçmek üzere ilgili makamlara sundugu bildirildi.

Belçika basininda yer alan haberlere göre Metsola’nin bu süre zarfinda aldigi 142 hediyeden 125 tanesini yasal kosullar geregi beyan etmesi gereken süre içinde beyan etmedigi aktarildi. AP üyelerinin karistigi yolsuzluk skandalindan sonra "AP üyelerinden daha fazla seffaflik" isteyen Metsola’nin aldigi hediyeleri zamaninda beyan etmeyip skandal üzerine tek liste halinde sunmasi elestirilere neden oldu.

"Eski baskanlar da yapmamisti"

AP Baskani Roberta Metsola’nin resmi makamlara hediye listesini sundugunun açiklanmasinin ardindan AP Baskanlik kabinesi yöneltilen elestirilere karsi AP Baskanlarinin bugüne kadar bu tarz bir beyanati yapmadiklari, bu nedenle mevcut baskan Metsola’nin da bu beyani zamaninda yapma yoluna gitmedigi savunmasini yaptigi iddia edildi. Haberde AP Baskanlik Sözcülügünün, "Önceki baskanlar yapmadigi için kendisi de bu gelenegi sürdürdü" dedigi ancak AP Baskanlarinin aldiklari hediyelerin listesini ve açiklamalarini en geç ayni ayin sonunda yazili olarak beyan etme zorunluluklari bulundugu aktarildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile