Apek Genel Kurulu Yapıldı

Apek Genel Kurulu Yapıldı

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin (APEK) 63’üncü Olağan Mali Genel Kurulu Adapazarı Şeker Fabrikası’nda yapıldı.

Genel kurulda konuşan APEK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya, bir taraftan ortakların ihtiyaçlarını temin ederken, diğer taraftanda kooperatifin hizmetve yatırımlarını hızlı bir şekilde arttırdıklarını söyledi.

Bin 500 dolayında üyenin katıldığı genel kurul nezih bir ortamda geçti. Adapazarı Şeker Fabrikası depolarında yapılan genel kurula Adapazarı Şeker Fabrikası Genel Müdürü Naci Özavcı, Sakarya Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu, Kaynarca Ziraat Odası Başkanı Cevdet Günhan’ın yanında çok sayıda davetli katıldı.

APEK Yönetim Kurulu üyelerinin yanında APEK Müdürü Kamil Özmen’in de hazır bulunduğu genel kurulda 2012 yılında yapılan hizmetler ve 2013 yılında yapılacak olan hizmetler görüşüldü. 2012 yılı bütçesinin ibrası oy birliği ile yapıldı.

Genel kurulda konuşan APEK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya, APEK’in bundan 61 yıl önce kurulduğunu belirterek, APEK’in bugün 59 personeli ile 6 ilde 57 bin ortağına hizmet veren büyük ve güçlü bir kuruluş olduğunu söyledi.

APEK’in ortaklarına her türlü tarımsalmalzemeyi en kaliteli ve en hızlı bir şekilde temin ettiğinin de altını çizen APEK Yönetim Kurulu Başkanı Aya, “ Bir taraftan ortaklarının ihtiyaçlarını temin ederken, diğer taraftan kooperatifin hizmetlerini ve yatırımlarını hızlı bir şekilde arttırmaktayız. Örneğin; 2005 yılında Geyve bölgesinde 466 m2 hizmet binası alımını gerçekleştirdik. 2006 yılında Erenler’de 2.258 metrekare arsa aldık. 2007 yılında Kaynarca, Düzce, Kuyudibi, Yenipazar, Geyve, Söğütlü, Mudurnu mağazalarımızda akaryakıt satışına başladık. Ayrıca Söğütlü’de 1.683 metrekare arsa alımını gerçekleştirdik.2009 yılında Bekirpaşa bölgesinde 72 metrekare büyüklüğünde bir mağaza hizmete soktuk.540 m2 depo yapımının yanında, tohum selektör tesisi kurduk. 2010 yılında bölgenin en önemli ihtiyaçlarından biri olan Toprak-Su- Yaprak Analiz laboratuvarlarını ortaklarının hizmetine sunmuştur. 2011 yılında Düzce bölgesinde 150 metrekare satış mağazası ve 350 metrekare depo yapımı, Akyazı bölgesine mazot tankı kurulumu, Çökekler bölgesinde 5.700 metrekare arsa alımı gerçekleştirdik” şeklinde verdikleri hizmetleri dile getirdi.

Başkan Aya, 2011 yılında 3 bin ton,2012 yılında 4 bin ton daneli mısır silajı alarak, ortaklarının üretmiş olduğu ürünleri değerlendirme yoluna gidildiğini de belirterek, “Bu yıl ikinci makinemizi de alarak 2013 yılında yaklaşık 8 bin ton silaj alımı planlanmaktadır. Yine 2012 yılında Söğütlü’de 91 m2 mağaza,540 m2 depo yapılmıştır ve geçtiğimiz Perşembe günü ortaklarımızın katılımıyla açılışı yapılmıştır. Ayrıca Osmaneli bölgesinde de bu yıl akaryakıt satışına başlanmıştır.2013yılında Yatırımlarımız yine tüm hızıyla devam etmektedir. Projelerini hazırlamış olduğumuz mısır kurutma tesisi ve satış mağazamızın temelini de genel kurul akabinde inşallah atacağız” dedi.

Aya ayrıca, bölge nüfusunun yüzde 30-35’inin tarımla uğraşmakta ve geçimini buradan sağlamakta olduğunu ifade ederek, bölgemizin en büyük sorununun arazilerin küçük ve dağınık halde olması olduğunun da altını çizdi. Bunun bölgesel anlamda verimliliği ve kaliteli üretimi olumsuz yönde etkilediğini de kaydeden Aya, sözlerine şöyle devam etti; “Bizim isteğimiz en kısa zamanda dağınık olan bu arazilerin birleştirilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasıdır. Ayrıca yine tarımsal alanlarda sulama projelerinin de ağırlık kazanması, hem verimlilik açısından,hem de geleceğimiz olan su kaynaklarımızın doğru kullanılması açısından çok önemli olduğunu düşünmekteyim.Tarıma destek amaçlı yapılan ,desteklemelerden bölgemize ayrılan yatırım kaynaklarının da Bakanlığımız tarafından arttırılmasını ve daha fazla sayıda çiftçimizin bu desteklerden faydalandırılmasını beklemekteyiz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile