Apple ve Amazon arasındaki kavgada seviye düştü! Firma hali hazırda davalık olduğu Amazon hakkında yeni bir tutum geliştirerek mücadele tarzına hakareti de dahil etti. Amazon, sitesinde sadece Android uygulamalarına özel olan "Android-only Appstore"u açınca Apple 'app store' (uygulama dükkânı) ifadesinin kendisine ait olduğu iddiası ile mahkkemeye başvurmuştu. Amazon bu iddaya 'app store' isminin çok genel bir tanım olduğu ve bir firmaya ait olamayacağı savunmasıyla cevap vermişti.
Amazon'un bu cevabı Apple'ı iyice huysuzlaştırdı. Firma kendisine ait olduğunu iddia ettiğin 'app store' tanımının Amazon tarafından kullanılması durumunda Apple markasını kirleteceğini çünkü açılan internet satış mağazasının çok "adi" olduğunu söyledi. Yapılan açıklamada "Amazon bizim lekeleme iddiamızı çarpıtıyor. Biz Android işletim sistemine adi veya aşağı demiyoruz. Esas Amazon'un açtığı mağaza adi görünümlü ve Apple'ın markasını lekeleyecek" denildi.
Apple "app store" tanımı için sadece Amazonla mücadele içinde değil aynı zamanda Microsoft da bu tabirin alameti farika haline gelmemesi için firmaya karşı savaş açmış durumda.
Apple ve Amazon kavgaya tutuştu
Apple rekabet arttıkça etik kuralları yıkıyor ve bu yüzden de çok eleştiriliyor.



















