AR-GE Destek Programlari GSOMEM'de Anlatildi

AR-GE Destek Programlari GSOMEM'de Anlatildi

Gaziantep Sanayi Odasi (GSO), ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) is birliginde “TEYDEB Ar-Ge Destek Programlari Bilgilendirme Toplantisi” gerçeklestirildi.

Gaziantep Sanayi Odasi Mesleki Egitim Merkezi’nde (GSOMEM) düzenlenen toplantiya Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Rektör Yarimcisi Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, Gaziantep Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Basar Küçükparmak, TEYDEB Baskan Yardimcisi Dr. Hasan Selçuk Selek, akademisyenler, is dünyasi temsilcileri ve firma yetkilileri katildi.

Gaziantep ve bölge firmalarinin arastirma-teknoloji gelistirme çalismalarina, daha rekabetçi bir yapiya ulasmalarina ve Ar-Ge desteklerinden fayda saglamalarina katki saglamak amaciyla yapilan toplantida, TEYDEB Ar-Ge destekleri, bu desteklere yönelik süreçler, projelerin kabul ölçütleri ve firmalar ile yapilabilecek is birlikleri ele alindi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, toplantinin açilisinda yaptigi konusmada teknoloji ve inovasyonun günümüz dünyasinda tasidigi öneme dikkati çekti. Arastirma, inovasyon ve teknoloji odakli girisimlerin kapasitelerinin artirilmasina yönelik çalismalarin dünyanin gelecegi için büyük önem tasidigini söyleyen Dereli, “Biz Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak ülkemiz ve dünyamiz için “neler yapabiliriz” diye yeni projeler gelistiriyoruz. Bu dogrultuda üniversite-sanayi is birligi ile Gaziantep Sanayi Odamiz ile birlikte de çalismalarimizi gelistirmeye devam ediyoruz. Bugün bu toplantida konusulan TEYDEB destekleri, sanayimizin hedefleri dogrultusunda çok kiymetli firsatlar sunuyor. Söz konusu desteklerden yararlanabilecek firmalarimizin buradan önemli faydalar saglayacagini düsünüyorum. Toplantinin hayirli olmasini diliyor, is birlikleri için TEYDEB ve Gaziantep Sanayi Odasi’na tesekkür ediyorum” dedi.

GSO Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Basar Küçükparmak da konusmasinda Gaziantep Sanayi Odasi olarak sanayide dönüsüm hedefleri dogrultusunda; firmalarin Ar-Ge’ye dayali üretim yapmalari, ürünlerine mühendislik, teknoloji ve yenilik katarak teknolojisi yüksek katma degerli ürünler üretmelerine destek olmayi amaçladiklarini söyledi.



Gida, tekstil, makine, kimya ve plastik sektörleri basta olmak üzere 160 alanda binlerce çesit üretim yapan Gaziantep’in ülkemiz imalat sanayisinde çok önemli bir yere sahip oldugunu ifade eden Küçükparmak, “Gaziantep olarak üretilen ürün bakimindan elde ettigimiz basarilar çok önemli; fakat ürünlerimizde teknolojik seviyeyi de hedefledigimiz boyutlara tasimamiz gerekiyor. Tam da bu noktada daha katma degerli ürün üretmek için Ar-Ge ve Ür-Ge faaliyetleri çok büyük önem arz etmektedir. Her ne kadar birçok firmalarimiz yaptiklari çalismalari Ar-Ge projesi haline getirmeden, devlet desteklerini kullanmadan kendi gayretleri ile yapiyor olsa da Ar-Ge ve Ür-Ge faaliyetlerinin arttirilmasi ve desteklerden yararlanilmasi ilimiz sanayisinin teknolojik dönüsümüne ve rekabet gücünün artmasina katki saglayacaktir. Is birlikleri için Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Sayin Prof. Dr. Türkay Dereli’ye, TEYDEB Baskan Yardimcisi Sayin Hasan Selçuk Selek ve ekibine, katkisi olan akademisyenlerimize, firmalarimiza ve tüm degerli konuklarimiza katilimlari için tesekkür ediyorum” dedi.

TEYDEB Baskan Yardimcisi Hasan Selçuk Selek de toplantida TEYDEB Ar-Ge destekleri ve özel sektöre yönelik diger destek programlari hakkinda yaptigi sunumda, TEYDEB bünyesinde 6 teknoloji grubunun bulundugunu söyledi.

Selek, bu gruplari söyle siraladi: Bilisim Teknolojileri Grubu (BILTEG), Biyoteknoloji, Tarim, Çevre ve Gida Teknolojileri Grubu (BIYOTEG), Elektrik ve Elektronik Teknolojileri Grubu (ELOTEG), Malzeme, Metalurji ve Kimya Teknolojileri Grubu (METATEG), Makina Imalat Teknolojileri Grubu (MAKITEG) ve Ulastirma, Savunma, Enerji ve Tekstil Teknolojileri Grubu (USETEG) TEYDEB desteklerinin “Özel Sektör Ar-Ge ve Yenilik Projeleri”, “Girisimcilik ve Yenilikçilik Kapasitesini Gelistirme” ile “Teknogirisim” olmak üzere 3 kategoriden olustugunu belirten Selek, yeni is birliklerinin olusturulmasina yardimci olmak ve tamamlanan projelerin ticarilestirilmesine katki saglamak amaciyla TEYDEB tarafindan desteklenen tamamlanmis projelerin bilgilerinin PRODIS üzerinden erisime açildigini söyledi.

Destek programlari arasindaki etkilesimin artirilmasi ve öncelikli alanlardaki projelerin daha etkin biçimde desteklenebilmesi için farkli programlarda ek puan uygulamalarini hayata geçirdiklerini kaydeden Selek, TEYDEB tarafindan desteklenen projelerde ortaya çikan çiktilar ve etkilerinin takibi, projelerin ticarilesme basarisinin kayit altina alinabilmesi amaciyla Ticarilesme Izleme Sürecinin olusturuldugunu sözlerine ekledi.

TEYDEB’in isleyisi hakkinda da bilgiler veren Selek, üniversite-sanayi is birligini, özel sektör kuruluslarinin arastirma-teknoloji gelistirme faaliyetlerini desteklemeyi ve sanayinin rekabet gücünün artirilmasina katkida bulunmayi amaçladiklarini ifade etti.

Toplanti, soru-cevap bölümü ve toplu fotograf çekiminin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile