Araç Denize Sürüklendi

Bodrum ilçesinde, arkasına bağlı romörk üzerindeki teknenin denize indirilmeye çalışıldığı araç kontrolden çıkıp denize girdi.

Olay, Gümbet dolgu alanı mevkiinde dün akşam meydana geldi. 35 Y 3502 plakalı cipin sürücüsü, aracın arkasına takılı romörk üzerindeki dört metrelik tekneyi denize indirmek için kumsala yanaştı. Geri geri manevra yaparak romörk suya girdirildiği sırada araç kontrolden çıkarak denize sürüklendi. Kıyıdan 20 metre açıkta deniz ortasında kalan cipin kurtarılması için itfaiyeye haber verildi. Teknelerin bulunduğu bölgede, deniz içerisinde duran araç ilginç bir görüntü oluşturdu. Daha sonra olay yerine
çekici çağırıldı. Çekici sürücüsü Hasan Çengel, denize girerek aracın ön tamponunun altındaki çekme halkasına çelik halat taktı ve aracı çekmeye çalıştı. Lastikleri kuma gömüldüğü için hareket etmeyen ve fazla zorlandığında aracın zarar göreceğini düşünen Hasan Çengel bundan vazgeçerek, aracın her iki lastiğine jantlarından ip halat bağladı. Yavaş yavaş çekilmeye başlanan aracın lastikleri saplandığı yerden kurtarılarak karaya çıkarıldı Çekici sürücüsü Hasan Çengel, "Daha önce denizden araç
çıkardığımız olmuştu ama bu fazla ileriye gitmiş. Araç kuma oturmuş. Uzun süredir böyle bir durumla karşılaşmamıştım" dedi.
Aracın sürücüsü olduğunu belirten Ahmet Şahin de üzgün olduğunu belirterek "Biraz daha gel, biraz daha gel kaldık işte" ifadelerini kullandı.
(OU-HO-Y)

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile