Araç Kiralamak Isteyen Depremzede Vatandas, Plakasiz Araç Oyunuyla Tuzaga Düstü

Araç Kiralamak Isteyen Depremzede Vatandas, Plakasiz Araç Oyunuyla Tuzaga Düstü

Hatay’in Antakya ilçesinde yasayan ve dolandiricilarin tuzagina düsen depremzede Ahmet Demir, 7 gün tatil yapmak için araba kiralarken 17 bin TL dolandirildi. Kiralamak istedigi aracin plakasinin olmadigini parayi gönderdikten sonra fark eden Demir, kendisinin düstügü hataya baskasinin düsmemesi için dikkat edilmesi gerektigini söyledi.



Hatay’in Antakya ilçesinde yasayan depremzede Ahmet Demir, ailesiyle tatil yapmak için araba kiralamaya karar verdi. Internet sitelerinde aramaya baslayan depremzede Demir’in karsisina ‘Mon Car’ adinda araba kiralama firmasi çikti. Araba kiralamak için firmayi arayan depremzede Demir’den 7 gün için araç kiralama bedeli olarak 4 bin 250 TL ve 4 bin TL kaparo istedi. Tekliflerini kabul eden depremzede Demir, firmanin hesabina 8 bin 250 TL gönderdi. Parayi firmaya gönderen depremzede Demir’in hesabindan 8 bin 400 TL’de kasko yapma bahanesiyle çektiler. Toplam kaybi 17 bin TL olan depremzede Demir, araci incelediginde plakanin olmadigini görünce dolandirildigini anladi. Dolandiricilarin yeni taktigiyle tuzaga düsen Demir, kendisinin düstügü hataya baskasinin düsmemesi için uyarida bulundu.

“Araçta plaka olamadigini gördügümüzde dolandirildigimizi anladik”

Araba kiralamak isterken 17 bin TL parasini dolandiricilara kaptiran depremzede Ahmet Demir, “Araba kiralamak istedim. Internette ‘Mon Car’ diye bir siteye girdim. Sirketi aradim. Yeriniz nerede dedim. Yerimiz Hatay Havalimaninda dedi.

Bende 7 gün araç kiralamak istiyorum dedim. 7 gün için 4 bin 250 TL ve 4 bin TL de kapora istediler. Ben hemen hesaplarina 8 bin 250 tl attim. Sonra biri beni aradi. Bana arabaya kasko yapacaklarini ve onunda ücreti oldugunu söylediler. Kasko ücreti ne kadar dedim. Karti verdim. Karttan 8 bin 400 TL çekmeye çalistilar ve sonunda parayi aldilar. Toplam 17 bin TL kaybim var. Ben dolandiricilardan zarar gördüm. Diger insanlarin bu duruma düsmemesini istiyorum. Ben magdur oldum. Baska insanlarda magdur olmasin. Bu suçlularin adalete teslim olmalarini istiyorum. Parayi gönderdikten sonra araçta plakanin olmadigini fark ettik. Araçta plaka olamadigini gördügümüzde dolandirildigimizi anladik. Dolandiricilarin yeni taktigi araçlarin plakasiz göstererek dolandiriyorlar. Baska numaralardan aradigimizda ulasabiliyoruz ama numaraya göre açiyorlar. Bizde aradik ama açmadilar. Ellerinde kimin aradigini gösteren bir program oldugu için ona göre açiyorlar. Insanlari bu yöntemle düsürüyorlar” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile