Aracilara Kizan Üretici 2 Bin Adet Ejder Meyvesini Bedava Dagitti

Aracilara Kizan Üretici 2 Bin Adet Ejder Meyvesini Bedava Dagitti

Antalya’da aracilarin verdigi fiyati protesto eden Ejder üreticisi kamyonet dolusu Ejder meyvesini Manavgat Cumhuriyet Meydani’nda vatandaslara ücretsiz olarak dagitti. Ejder meyvesi üreticisi Kamil Arikan “Pazarda tanesi 5 Euro’ya kadar satilirken, üreticiden kilosunu 40-50 liraya almaya çalisiyorlar. Bu fiyattan onlara vermektense bedava vatandasa dagitirim” dedi.

Antalya’nin Manavgat ilçesinde Ejder Meyvesi yetistiren üreticiler, toptanci ve aracilarin verdikleri fiyat nedeniyle zor günler geçiriyor. Manavgat Gündogdu Mahallesinde Ejder Üreticiligi yapan Kamil Arikan isimli vatandas, 2 bin adet Ejder Meyvesini vatandaslara ücretsiz dagitti.



“Üretici kazanmazsa kimse kazanmasin”

Ejder Meyvesinin gece-gündüz demeksizin emek istedigine dikkat çeken Kamil Arikan, “Ben bu meyveleri geçen hafta topladim. Alici gelip benden 30 liraya almak istedi. Bir haftadir bekletiyorum. 30 liranin üzerinde fiyat vermediler. Ben de üretici kazanmayacaksa kimse kazanmasin diyerek bedavaya vatandaslara dagitma karari aldim” dedi.

Araci ve toptancilarin ejder meyvesini üreticiden 40-50 liraya aldigini, pazarda ve marketlerde en düsük 150-200 liraya satildigini belirten Arikan, “Vatandaslarimiza helal olsun, afiyetle yesinler” dedi.

Ejder üreticileri adina konusan Yeniköy mahallesinden Ali Yilmaz, “Bugün burada üretici arkadaslarimizla birlikte kanayan yaramizi sizlerle paylasmak istiyoruz. Konuya bir örnekle baslamak istiyorum. Ülkemizde yakin zamana kadar araba üretilmedigi için yabancilarin ürettigi arabalari aliyorduk. Geçen yildan itibaren kendi ürettigimiz aracimizi kullanmaya basladik. Gurur duyduk, mutlu olduk. Birçok arkadasimiz kullandigi Avrupa arabalari satip yerli araba aldi. Ejder Meyvesi dünyada sadece Uzak Dogu’da yetisiyor. Ülkemizde 5 yildir örtü altinda ejder meyvesi üretilmeye basladi.

Su an ülkemizde bin dönümüm üzerinde üretim yapilmaktadir. Ürününü ihracati ve pazarlamasi konusunda hiçbir destek görmüyoruz. Ürünümüzü bizden 50 liraya almak istiyorlar. 50 liraya alirken de yurtdisina ayni fiyata, 150 liraya alirken de ayni fiyata satiyorlar. Üretici arkadaslarimiz bu seralari yapabilmek için milyonlarca lira kredi borcunun altina girdiler. Gece gündüz demeksizin ürün alabilmek için emek harciyor. Üreticimiz yetistirdigi üründen elde ettigi gelirle kredisini karsilayamaz duruma geldi. Biz üretiyoruz, sadece satis ve pazarlama konusunda destek istiyoruz” dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan, kamyonetle getirilen Ejder Meyvesi Cumhuriyet Meydani’nda vatandaslara ücretsiz dagitildi. 2 bin civarindaki Ejder meyvesi vatandaslarin yani sira yoldan geçen turistlerin yogun ilgisiyle kisa sürede tükendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile