Aracınızın Kış Bakımı İçin Kar Yağışını Beklemeyin

Aracınızın Kış Bakımı İçin Kar Yağışını Beklemeyin

Kış aylarının gelmesiyle birlikte araçların bakımlarının yapılmasını gerekli olduğuna dikkat çeken Oto Tamir ve Bakım Uzmanı Oğuz Tosun, zamanında yapılmayan bakımlar sebebi ile araçlarda binlerce liralık hasar meydana gelebileceğini söyledi.

Kış aylarının gelmesiyle araç sahiplerini de kışlık bakım telaşı sardı. Hava sıcaklıklarının düşmesinin ardından araçlara antifriz koyulmasının yanı sıra birçok bakım yapılması gerekiyor. Ancak bir çok sürücünün kar yağışıyla birlikte bu bakımları yaptırma gereksinimi duymasının birçok sorunu beraberinde getirebileceği belirtiliyor. Vatandaşlar kar yağışını beklemeden önce bakımlarını yaptırmadıkları taktirde araçlarında binlerce liralık zarara uğrayabiliyor.

Konuyla ilgili ve kışlık bakımları hakkında konuşan Oto Tamir ve Bakım Uzmanı Oğuz Tosun, soğuk havaların şiddetini arttırmadan antifriz bakımlarının yapılması gerektiğini söyledi.

Kış aylarına girmeden yağ bakımlarının da yapılması gerektiğine dikkat çeken Tosun,

“Özellikle sabah saatlerinde motorun soğuk olmasından dolayı aşınma fazla olur. Bundan dolayı yağ bakımlarının da kontrol edilmesini tavsiye ediyoruz. Bunlar haricinde kesinlikle kar lastiklerini taksınlar. Bu sebepten dolayı şehir içinde çok sayıda kazalar meydana geliyor. Araç bize geldiği zaman biz kış bakımlarının yanı sıra frenlerine, ön takımına da bakıyoruz. Aracın kış şartlarına uygun olup olmadığına eksiklikleri var ise neler olduğunu tespit ediyoruz. Eksiklikleri yaparak kışa hazır duruma getiriyoruz. Bakımları tam yapılan bir araçta yakıttan da tasarruf edilecektir” dedi.

“ARAÇTA KULLANILAN ESKİMİŞ YAĞLAR AŞINMALARA NEDEN OLUYOR”

Motor yağlarının kış aylarına girmeden değişmesinin araçlar üzerinde faydalı etkisi olduğunu belirten Tosun şunları söyledi:

“Motordaki aşınmaların yüzde 90’ı araç soğuk iken yani sabah saatlerinde meydana geliyor. Araç eskimiş yağ ile çalıştırıldığında aşınma daha fazla meydana gelir. Antifriz olsa dahi araçtaki eski yağ vatandaşların sıkıntılı durumlarla karşılaşmasına neden olabiliyor. Antifriz koyulmadığında radyatörlerin donmasına neden oluyor. Bu tür yapılmayan bakımlar ise zamanlar binlerce liralık hasara neden oluyor. Bundan dolayı vatandaşlarımız kar yağışını beklemeden bakımlarını zamanında yaptırmaları gerekiyor.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile