Aradigi Her Seyi KO-MEK'te Buldu

Aradigi Her Seyi KO-MEK'te Buldu

Kirgizistan’dan üniversite egitimi için Türkiye’ye gelen ve evlenerek Çayirova’ya yerlesen Yildiz Nurbegova, aradigi her seyi KO-MEK’te buldu.

Üniversite egitimi için geldigi Türkiye’de evlenerek Çayirova’ya yerlesen Yildiz Nurbegova, komsularinin tavsiyesiyle Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Meslek ve Sanat Egitim Kurslari (KO-MEK) kurslarina katilarak, kendini gelistirmenin yollarini aradi. Ilk önce mefrusat ve sis örgü kurslarina katilan Nurbegova, burada ögrendikleriyle ürettigi ürünlei Komeksepeti üzerinden satmaya basladi.

Sattigi ürünlerle ev ekonomisine katkida bulunan Nurbegova, üretmeye ve ögrenmeye devam ederek azmiyle tüm kursiyerlere örnek oldu. Yildiz Nurbegova, KO-MEK’ten aldigi çok sayida egitim ve sertifikanin yanina Almanca’yi da ekledi.

KO-MEK kurslarina devam ettigi sirada Almanca ögrenmek için heveslendigini ifade eden Yildiz Nurbegova, "Almanca ögrenmeyi çok istiyordum. KO-MEK’te Almanca kursu oldugunu ögrenince hemen kaydimi yaptirdim. Burada bir aile ortami gibi kursiyer arkadaslarimizla daha çok ögrenmek için çalisiyoruz. Ögrendiklerimizi sinif içinde arkadaslarla pratik yaparak kendimizi gelistirmeye çalisiyoruz" dedi.

"KO-MEK benim için artik bir yuva oldu" diyen Nurbegova, "Burada hem ögreniyorum hem üretiyorum hem de ürettiklerimi rahatlikla Komeksepeti uygulamasi üzerinden satabiliyorum" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile