Aralfen Öğrencileri Fakültede Sınava Girdi

Aralfen Öğrencileri Fakültede Sınava Girdi

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde deneme sınavına alınan AralFen dershanesi öğrencileri, YGS'nin provasını yaptı.

Sınava günler öncesinden hazırlanan öğrenciler, sabah erken kalkarak güne kahvaltıyla başladı.

Daha sonra velileriyle fakültenin yolunu tuttu. Sınava yaklaşık yarım saat kala fakülte bahçesi doldu. Öğrenciler gerçekte olduğu gibi 09.30'da sıkı bir kontrolden geçirilerek içeri alındı. Sıralarına yerleşen öğrencilere kalem, silgi, kalemtıraş ve şeker dağıtıldı. Kitapçıklar, büyük bir titizlikle öğrencilerin önüne konuldu. Sınav gözetmeni, uyulması gereken kuralları tek tek okuyarak süreyi başlattı. Sınav provasıyla hataları ortadan kaldırmak istediklerini belirten Aralfen Dershaneleri Genel Müdürü Yalçın Karul, "Kastamonu'da bu yıl ilk defa sınava girecek öğrencilerin heyecanını yatıştırmak için bu uygulamayı yaptık. Gerçek sınavın sıkıntısı, sınav öncesinde yaşananlar, sınav anı ve sonrasında karşılaşılabilecek sorunları önceden göstermek için böyle bir uygulama düşündük. Muhtemel sıkıntıları ortadan kaldırmak amacıyla gerçek bir sınav prosedürü uyguluyoruz. Bu uygulamadan en çok veliler memnun oldu. Birçok öğrenci ilk defa gireceği YGS’nin çok heyecanlanmadan da yapılabileceğini görmüş oldu. " dedi.

AralFen dershanesi öğrencilerinden M. Hüdai Şafak, sınav kaygısı taşıdığını, bu sınavla bir hafta öncesinden kaygısını azalttığını belirtti.

Babasının doktor olduğunu belirten Şafak, kendisinin de baba mesleğini seçeceğini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile