Aralik Ayi Bilimsel Tesvik Töreni Düzenlendi

Aralik Ayi Bilimsel Tesvik Töreni Düzenlendi

Geçeklestirdikleri bilimsel çalismalarla üniversite isminin üst siralara tasinmasina katkida bulunan akademisyenleri ödüllendiren Atatürk Üniversitesi, Bilimsel Tesvik Törenlerini düzenlemeye devam ediyor.

Yeni Nesil Üniversite Tasarim ve Dönüsüm Projesi kapsaminda, 2023 yilinda yaptiklari arastirma faaliyetleri için Aralik ayinda basvuran ögretim üyelerine ödülleri, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli tarafindan verildi.

Yayin, patent, proje ve firmalari ile ön plana çikan akademisyenlere 15 Temmuz Milli Irade Salonunda düzenlenen törende ödüllerini takdim eden Rektör Çomakli, arastirma temelli çalismalarindan ve basarilarindan dolayi akademisyenleri tebrik etti.

Çalisan, üreten ve ülkenin kalkinmasina katki saglayan tüm personelin her açidan desteklendigini belirten Rektör Çomakli, Atatürk Üniversitesinin kadim geçmisine yakisir çalismalarla daima bir adim önde olmasi gerektigini söyledi.



“Ülkemizi, Dünya Akademik Siralamasinda Üst Siralara Tasimak Için Daima Çaba Gösterecegiz”

Atatürk Üniversitesinin; evrensel bilimde ön siralarda yer alan, sorun odakli çalisan ve toplumsal sorunlara bilimsel çözümler üretebilen bir üniversite olarak konumlandigini aktaran Rektör Çomakli, üniversite mensubu tüm bilim insanlarinin nitelikli çalismalari ve elde ettigi basarilarin kendilerini onurlandirdigini ifade etti.

Prof. Dr. Çomakli: “Insanliga ve bilime katki sunmak amaciyla hazirlanan ve saygin akademik kuruluslarda yayimlanan makaleler, yayinlar, patentler, projeler ve firmalari neticesinde alinan ödüller, aslinda bir akademik birikimin sonunda alinan ödüllerdir. Ortaya konulan bilimsel çalismalarin maddi degeri verilen bu ödüllerle ölçülemez. Sizlerin yaptigi çalismalar bizim için çok daha degerli bir konumda. Ülkemizi, dünya akademik siralamasinda üst siralara tasimak için daima çaba gösterecegiz. Bilim insanlarimiza üniversitemiz ve sehrimiz adina tesekkür ediyor, basarilarinin artarak devam etmesini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Bilimsel Tesvik Töreni, hatira fotografi çekilmesiyle sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile