Aranan firari katil aynı aileden 5. kişiyi de öldürdü

Eskişehir'in Muttalip beldesinde, Ramazan ayında iftar sofrasını basarak Toprak ailesinden 4 kişiyi pompalı tüfekle öldürüp, bir kişiyi yaralayıp kaça

Eskişehir'in Muttalip beldesinde, Ramazan ayında iftar sofrasını basarak Toprak ailesinden 4 kişiyi pompalı tüfekle öldürüp, bir kişiyi yaralayıp kaçan katil zanlısı İhsan Doğu, şimdi aynı aileden bir kişiyi daha öldürdü.

Her yerde aranan katil İhsan Doğu, önceki saldırısından yaralı olarak kurtulan Toprak ailesinin oğullarından Mehmet Sadık Toprak'ı, gece yarısı öldürerek kaçtı. Öldürülen Mehmet Sadık Toprak'ın ikizi Mehmet Emin Toprak ise olaydan yara almadan kurtuldu. Zanlının, kaçarken, "Daha işim bitmedi. Öldüreceğim iki kişi daha var. Onları da öldürüp teslim olacağım." diye bağırarak kaçtığı ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, 25 Ağustos 2010 tarihinde meydana gelen olayda, Muttalip Beldesi Koyunlar Mahallesi'nde ikamet eden İhsan Doğu (54), aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan komşusu Yusuf Toprak (64), eşi Fatma Toprak (60), oğlu Selahaddin Toprak (39) ile yeğeni Zeynep Toprak'ı (48) iftar sofrasında pompalı tüfekle öldürmüş, Mehmet Sadık Toprak'ı (35) ise yaralamıştı. Mehmet Sadık Toprak, hastanede tedavi altına alınırken, zanlı İhsan Doğu, suç aletiyle birlikte şahsına ait araçla kaçmıştı. Zanlı Doğu'nun, bir süre sonra aracı bulunurken, olaydan yaralı olarak kurtulan ve Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören Mehmet Sadık Toprak ise taburcu olmuştu. Bu süreçte, zanlı İhsan Doğu'nun damadının evine silahlı saldırıda bulunulurken, kendisinin de samanlık olarak kullandığı ahır ateşe verilerek yakılmıştı.

Jandarma, zanlı İhsan Doğu'yu bulmak için çalışma yaparken, Muttalip beldesinde yeni bir cinayet olayı yaşandı. Her yerde aranmasına rağmen bulanamayan zanlı İhsan Doğu, Toprak ailesinin Koyunlar Mahallesi'ndeki ailesinin evini yeniden basarak ikiz kardeşi Mehmet Emin Toprak ile birlikte kalan Mehmet Sadık Toprak'ı, önceki olayda kullandığı pompalı tüfekle öldürdü. Gece saat sabah 03.30 sularında toprak ailesinin evine pencereden giren Zanlı İhsan Doğu, yanındaki pompalı tüfekle Mehmet Sadık Toprak'a 7 el ateş ettikten sonra kaçtı. Yan odada bulunan ve silah sesi üzerine uyanan ikizi Mehmet Emin Toprak ise durumu hemen güvenlik güçlerine bildirdi. Olay yerine gelen Jandarma ve Sağlık ekipleri Mehmet Sadık Toprak'ın cansız bedeni ile karşılaştı. Mehmet Sadık Toprak'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Bu arada, Zanlı İhsan Doğu'nun, kaçarken, "Daha henüz işim bitmedi. Öldüreceğim iki kişi daha var. Onları da öldürdükten sonra teslim olacağım." dediği ileri sürüldü.

Öte yandan, Toprak kardeşlerin aile fertlerinin öldürülmesinin ardından kaçan zanlı İhsan Doğu'nun kendilerini de öldürebileceğini düşünerek geç saatlere kadar evlerinin bahçesinde sırayla nöbet tuttukları öğrenildi. Ancak o gece ikisinin de uyuya kaldığı kaydedildi.

Jandarma, Zanlı İhsan Doğu'yu bulmak için geniş çaplı araştırma başlatmış ve zanlının değişik resimlerini hazırlayarak kentin her yerine asmıştı. Ancak Zanlı İhsan Doğu her yerde aranırken ve alınan tüm güvenlik önlemlerine rağmen 2,5 ay sonra önceki cinayetleri işlediği eve yeniden gelerek bir kişiyi daha öldürmesi dikkat çekti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile