Arap Birliği Heyeti Bağdat'tabağdat

Arap Birliği Genel Sekreteri Yardımcısı Büyükelçi Ahmed Bin Helli başkanlığındaki heyet, Arap zirvesi hazırlıkları için Bağdat`a geldi.

  Irak Dışişleri Bakanlığı ' ndan bir yetkili , Bin Helli başkanlığında Bağdat ' a gelen heyetin , 4 gün sürecek resmi temaslarında Mart ayı sonunda bu kentte yapılması planlanan Arap zirvesi öncesi hazırlık çalışmaları çerçevesinde Iraklı yetkililerle temaslarda bulunacağını bildirildi .

Arap Birliği ' nin değişik birimlerinden temsilcilerinden oluşan heyetin , Irak Başbakanı Nuri El Maliki , Dış İşleri Bakanı Hoşyar Zebari ve çok sayıda Iraklı yetkiliyle görüşeceği belirtildi .

Bu arada , Bin Helli , dün yaptığı basın açıklamasında , Arap Birliği ' nin Arap zirvesinin Bağdat ' ta yapılması konusunda ısrarlı olduğunu , Arap Birliği ' nden bir heyetin zirve öncesi hazırlıkları için Bağdat ' a yapacağı ziyaretin bunun kanıtı olduğunu , bölgedeki sürecin Arap zirvesinin kararlaştırılan zamanda Bağdat ' ta yapılmasını gerektirdiğini ve zirvenin zamanında yapılması için Irak yönetimi ile Arap Birliği ' nin kararlı olduğunu söylemişti .

Irak Başbakanı Nuri El Maliki de , Arap ülkelerinin , Arap zirvesinin Bağdat ' ta yapılmasını olumlu karşıladığını ve Arap ülkelerinin zirveye en üst düzeyde katılmaya hazır olduğunu açıklamıştı .

Bağdat ' ta Mart 2011 ' de yapılması gereken Arap zirvesi , Arap ülkelerinde başlayan devrim hareketleri sebebiyle Mayıs 2011 ' e ertelenmiş , Arap ülkelerindeki olayların büyümesi üzerine zirve tekrar Mart 2012 ' ye ertelenmişti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile