Arap Koalisyonu Açiklamasi Yemen'deki Husilerin Suudi Arabistan'a Dogru Gönderdigi Bomba Yüklü 7 IHA Imha Edildi

Yemen'de hükümete destek veren Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri, Husi milislerin Suudi Arabistan topraklarina dogru gönderdigi bomba yüklü 7 insansiz hava aracinin (IHA) düsürüldügünü duyurdu.

Suudi Arabistan merkezli El-Ihbariyye kanalinda yayinlanan haberde, koalisyon güçlerinin konuya iliskin yaptigi yazili açiklamaya yer verildi.

Açiklamada, Iran destekli Husilerin, Suudi Arabistan'in güney bölgesine dogru gönderdigi bomba yüklü 7 IHA'nin etkisiz hale getirildigi aktarildi.

Söz konusu IHA'larin Yemen topraklarindayken etkisiz hale getirildigi kaydedilen açiklamada, tam olarak düsürüldügü bölge hakkinda ise bilgi verilmedi.

Açiklamada, Husilerin sivilleri hedef almaya devam ettigi ve koalisyon güçlerinin de buna karsi gerekli önlemleri aldigi ifade edildi.

- Husiler Kral Halid Hava Üssü'nü hedef aldiklarini açiklamisti

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, Twitter hesabindan yaptigi açiklamada, Suudi Arabistan'in Hamis Musayt bölgesinde yer alan Kral Halid Hava Üssü'nü hedef aldiklarini belirtmisti.

Seri, saldiriyi "Kasif-2" tipi IHA ile gerçeklestirdiklerini ve hedefin tam isabetle vuruldugunu öne sürmüstü.

Uzun süredir siyasi istikrarsizligin hüküm sürdügü Yemen'de Iran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor.

Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karsi mesru Yemen hükümetine destek veriyor.

Husiler sik sik Suudi Arabistan'in güney bölgelerini hedef aliyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile