Arastirma Üniversitesi BUÜ'nün Üniversite-Sanayi Isbirligi Yelpazesi Genisliyor

Arastirma Üniversitesi BUÜ'nün Üniversite-Sanayi Isbirligi Yelpazesi Genisliyor

Türkiye’deki 23 arastirma üniversitesi arasinda yer alan ve üniversite-sanayi isbirliginin gelistirilmesi adina yogun bir çaba gösteren Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) yönetimi, is dünyasinin farkli kesimleriyle bilimsel isbirligi protokollerini hayata geçirmeye devam ediyor.

Farkli sektörlerden yüzlerce firmayla ortak çalismalar yürüten Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ), Karesi Holding ile de özel bir protokole imza atti. Önceki yillarda ortak projeler hazirlayan üniversite ve holding, yeni çalismalarda da isbirligi yapmaya hazirlaniyor. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, üniversite-sanayi isbirliginin gelistirilmesi ve yeni projeler üretilebilmesi adina is dünyasi temsilcileriyle yakin temaslar kurmaya devam ettiklerini belirtti.

Yaklasik 50 yillik akademik deneyimi bulunan BUÜ’nün arastirma üniversiteleri liginde çok daha üst siralara çikabilecegine inandiklarini söyleyen Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, “Türkiye’deki 23 arastirma üniversitesi arasindayiz. Buradaki yerimizi saglamlastirmak ve daha üst siralara çikabilmek istiyoruz. Bunun yolu da akademik yayinlar, etki degerleri, projeler ve çok daha önemli olan sanayiyle isbirliginin gelistirilmesinden geçiyor. Bursa gibi sanayisi güçlü olan bir sehirdeyiz. Bu anlamda bir nevi kendimizi sansli olarak görüyoruz. Elimizin altindaki cevheri en iyi sekilde kullanmak ve is dünyasinin her kesimiyle yakin temaslar kurarak, çok daha fazla nitelikli projeyi hayata geçirmeyi arzu ediyoruz. Imzalayacagimiz protokol de bizim için bu anlamda özel bir önem tasiyor. Karesi Holding yöneticilerine ilgi ve destekleri için tesekkür ediyor, isbirligimizin geliserek devam etmesini diliyorum” seklinde konustu.

Isbirligi memnuniyet verici

Karesi Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Acar ise mezunu olmaktan gurur duydugu Bursa Uludag Üniversitesi ile akademik çalismalarin artirilmasindan memnun oldugunu belirtti.

Karesi Holding Yönetim Kurulu Baskani Ramazan Bayduz’un da bu anlamda üniversiteye her zaman yakinlik gösterdigini vurgulayan Yüksel Acar, “Geçmiste birlikte yürüttügümüz çok sayida çalisma oldu. Bu ortaklik sirket olarak bizleri memnun ediyor. Birlikteligimizi daha da ileri boyuta tasimak istiyoruz. Isbirligi için üniversite yöneticilerimize ve akademisyenlerimize tesekkür ediyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile