Arastirmacilar Bir Araya Geldi, 21 Farkli Ülkeden 205 Bilimsel Çalisma Görüsülecek

Arastirmacilar Bir Araya Geldi, 21 Farkli Ülkeden 205 Bilimsel Çalisma Görüsülecek

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde yapilacak olan Uluslararasi Bilimsel Arastirmalar ve Inovasyon Kongresi’nin açilisi yapildi.

Sivas’ta Türkiye, Azerbaycan, ABD, Ispanya, Portekiz gibi 21 farkli ülkeden 205 bilimsel çalismanin görüsülecegi 3. Uluslararasi Bilimsel Arastirmalar ve Inovasyon Kongresi basladi.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ev sahipliginde düzenlenen kongrenin açilisi yapildi. SBTÜ konferans salonunda düzenlenen açilisa SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul’un yani sira birçok akademisyen ve ögrenci katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programda konusan Tarim Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekani Prof. Dr. Tolga Karaköy, “Biz üniversite olarak rektörümüzün önderliginde bilimsel çalismalara çok büyük kiymet ve önem veriyoruz. Üniversitemiz her yil 1 ya da 2 kongreye ev sahipligi yapmaktadir. Bu kongreler bizim açimizdan son derece kiymetli. Uluslararasi bir kongre oldugu için tüm dünyadaki arastirmacilarla bir araya gelerek isbirligi yapma imkânina sahibiz” dedi.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversite Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kagan Kökten ise kongre hakkinda bilgiler vererek, “3. Uluslararasi Bilimsel Arastirmalar ve Inovasyon Kongre’mize yüz yüze ve online olarak 21 farkli ülkeden 205 bilimsel çalisma ile basvuru yapildi. Kongremizin ilk gününde toplam 5 oturum yüz yüze yapilacak” seklinde konustu.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ise yaptigi konusmasinda, “Bu kongre çesitli arastirmalarin sunulacagi bir kongre olacak. Üniversitelerin temel fonksiyonlari egitimin yani sira bilimsel arastirmalari gerçeklestirmektir. Burada da hem ülkeye hem de insanliga faydali olacak sekilde sunmaktir. Kongreler, konferanslar ve sempozyumlarda bilimsel çalismalarin diger bilim insanlariyla, ögrencilerle toplumun diger kesimleri ile paylasildigi ortamlar olmaktadir. Dolayisiyla bilim insanlari arasinda bilgi alisverisinin, hem dünyadaki diger bilim insalarinin yaptigi çalismalarin takibi açisindan bu tür programlari çok önemsiyorum. Ögrenciler için de bu tip programlarin büyük bir firsat oldugunu düsünüyorum. Güzel bir bilimsel etkinlik ve bilim paylasiminin olacagini düsünüyorum. Katilim saglayan herkese tesekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Konusmalarin ardindan konusmacilara plaket takdim edildi. Kongrenin ilk oturumu konferans salonunda basladi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile