Arazi Anlaşmazlığı Cinayetine Tahrik İndirimi

Erzurum’un Horasan İlçesi’ne bağlı Kırklar Köyü’nde arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan kavgada Erdem K. (34) silahla vurarak öldüren baba İbrahim S. (46) ile oğlu Murat S. (21) tutuklu yargılandıkları Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’kasten adam öldürmek’ suçundan 15’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ARAZİ ANLAŞMAZLIĞI YÜZÜNDEN İŞLENEN CİNAYET

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, cinayet olayı geçtiğimiz 20 Ekim 2014 günü Horasan İlçesi Kırklar Köyü’nde meydana geldi. Aynı köyde oturan 34 yaşındaki Erdem K. ile Murat S. ve babası İbrahim S. arasında tarla sulaması tartışması kavgaya dönüştü. Murat S. ile İbrahim S. pompalı av tüfek ve tabanca ile yakın mesafeden ateş ederek Erdem K.’nın ölümüne neden oldu. Cinayet olayından sonra gözaltına alınan Baba İbrahim S. ile oğlu Murat S. çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu. Baba ile oğlu hakkında Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’kasten adam öldürmek’ suçundan dava açıldı.

BABA, "ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ, ÜZERİMİZE ATEŞ AÇTILAR"

Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında maktul Erdem K.’nın kendisini ölümle tehdit ettiğini belirten baba İbrahim S.,"Aileler arasında arazi anlaşmazlığı bulunuyordu. Ben de bu konuyu Erdem ile telefonda konuşurken karşılıklı tartıştık. Bu nedenle Erdem ile bizim aramızda husumet oldu. Telefon görüşmemiz sırasında beni ölümle tehdit etti. Olay günü rahatsız olan eşimi hastaneye götürürken Erdem ve yanındaki bir grup bizim aracın üzerine ateş açtılar. Ben de araçta bulunan pompalı tüfekli rast gele ateş ettim. Pişmanım" dedi.

BABA İLE OĞLUNA 15’ER YIL HAPİS

Mahkeme heyeti karar duruşmasında, baba ile oğlunun cinayetin ağır tahrik altında işlendiğine kanaat getirerek tutuklu yargılanan baba İbrahim S. ile oğlu Murat S.’yi ’Kasten adam öldürmek’ , 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet etmek suçlarından 15’er yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, tutuklu baba ile oğluna verilen hükümle birlikte tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile