Arazi Kullanım Uyarısı

Van Il Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, kamu ve özel sektörün her türlü arazi kullanımı öncesi ilgili kanun gereği izin alması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, arazi kullanımını gerektiren kamu ve özel sektörlere ait her türlü girişim, faaliyet ve yatırımlara başlamadan önce 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu çerçevesinde gerekli izinlendirmelerin yapılması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, "Bu nedenle ilimizde arazi kullanımı ile ilgili her türlü girişim ve yatırımın ilgili kanun gereğince il müdürlüğümüzden bilgi ve izinlerin alınması gerekmektedir. Aksi durumlarda ilgili kanun hükümlerince arazi kullanımıile girişim ve yatırımlar durdurulduğu gibi cezai işlem yapılması kaçınılmazdır. Arazi kullanımı ile ilgili yapılacak girişim ve yatırımların sekteye uğramaması ve mağduriyetlerin oluşmasını önlemek amacıyla girişimcilere yatırımlara başlamadan önce İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekmektedir" denildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile