Arçelik Ekibi Agri Dagi'nin Zirvesine Tirmanis Gerçeklestirdi

Koç Holding Dayanikli Tüketim Grubu Baskani Fatih Kemal Ebiçlioglu:'Tirmanisimiz ile takim olmanin, doga ve yeni bir yasam biçimi için birlikte hareket etmenin önemini yeniden tecrübe ettik'.

Arçelik’in ve Koç Holding’in üst düzey yöneticilerinden ve Arçelik’in faaliyet gösterdigi farkli ülkelerdeki katilimcilardan olusan ekip Türkiye’nin en yüksek noktasi Agri Dagi’na zirve tirmanisi yapti.

Arçelik'ten yapilan açiklamaya göre, iklim degisikligi konusunda farkindalik yaratmak ve birlikte hareket etmenin önemini vurgulamak için Koç Holding Dayanikli Tüketim Grubu Baskani Fatih Kemal Ebiçlioglu, Arçelik Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Bulgurlu, Koç Holding Strateji ve Is Gelistirme Direktörü Melih Poyraz, Arçelik Finansman ve Mali Islerden Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Polat Sen, Arçelik Avrupa, Orta Dogu, Kuzey Afrika & Amerika Genel Müdür Yardimcisi Ragip Balcioglu ve Arçelik Insan Kaynaklarindan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Toygan Pulat’in da aralarinda oldugu üst düzey yöneticilerinden ve farkli ülkelerden katilimcilardan olusan 16 kisilik ekip, Türkiye’nin dogu ucunda bulunan ve 5 bin 137 metre ile Türkiye'nin en yüksek dagi olan Agri’ya zirve tirmanisi gerçeklestirdi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Koç Holding Dayanikli Tüketim Grubu Baskani Fatih Kemal Ebiçlioglu, küresel bir sirket olmanin sorumluluguyla, iklim degisikligine karsi mücadelede Arçelik’in büyük rol oynadigini belirtti.

Günümüzün en önemli küresel sorunlari arasinda iklim degisikliginin yer aldigini vurgulayan Ebiçlioglu, bu dogrultuda sirketlerin, hem faaliyet gösterdikleri sektörün çevreye ve iklim degisikligine etkisinin hem de kurum olarak üzerine düsen sorumluluklarin bilinciyle hareket ettigini ifade etti.

Ebiçlioglu, Arçelik olarak, ticari faaliyetleri sürdürürken ve yatirimlari hayata geçirirken topluma, dünyaya ve genç nesillere daha iyi bir gelecek birakmak amaciyla çalismalari yürüttüklerinin altini çizdi.

Sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde iklim degisikligi konusunda performanslarini her geçen gün bir üst noktaya tasidiklarini aktaran Ebiçlioglu, su degerlendirmelerde bulundu:

"Daglar; dünyadaki yasamin, biyoçesitliligin ve birligin bütünsel bir örnegi – hikayeleriyle tarihe, ekosistemiyle de canlilara hayat veriyor. Bu nedenle, biz de ekip olarak, dogaya olan bagliligimizi vurgulamak ve sorumluluklarimizi tekrar hatirlamak için Agri Dagi’na tirmanarak 2011’de Kilimanjaro ile baslayan farkindalik tirmanislarina bir yenisini ekledik. Tirmanisimiz ile takim olmanin, doga ve yeni bir yasam biçimi için birlikte hareket etmenin önemini yeniden tecrübe ettik. Yakin zamanda ülkemizde ve dünyada yasanan yangin ve sel felaketleri hem iklim krizinin artan etkilerini hem de bu mücadelede birlikte hareket etmenin önemini bizlere bir kez daha gösterdi. Arçelik olarak, önümüzdeki dönemde de cografyamizin sürdürülebilir gelisimine destek olmaya, çevresel etkimizi azaltarak dogayi korumaya, ülkemiz ve dünyamiz için deger yaratmaya devam edecegiz."

Arçelik ekibi küresel isinmaya dikkati çekmek için daha önce de 2011 ve 2018 yilinda Kilimanjaro, 2017 ve 2018 yilinda Elbrus, Ocak 2019’da Aconcagua tirmanislarini takim ruhu ve liderlik becerileri sayesinde basariyla sonuçlandirmisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile