Ardahan'da Hava Kirliliği

Ardahan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ulaş Karaca, kentteki hava kirliliğiyle ilgili sirkülasyonun az olduğunu, kirlilik oranın en üst seviyeye çıktığını bildirdi.


Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akşam saatlerinden itibaren hava kirliliği değerlerinde artış yaşandığını söyledi.

Kentte sanayi ve trafikten kaynaklanan kirliliğin söz konusu olmadığını, kurallara göre yapılmayan ısınmadan dolayı kirlilik sınırının aşıldığını dile getiren Karaca, "Yapılan düzensiz ve kuralsız ısınmadan dolayı havada kirlenme var. Özellikle soğuk havalarda bu kendini iyiden iyiye hisettirmeye başladı.

Ayrıca kentte sirkülasyon çok az. Akşam saatleri itibarıyla sınır değerleri 180 olması gerekirken kirlilik değerleri 187'lere ulaştı. Yani kirlilik değerlerinde sınır aşıldı" dedi.

Kirli havanın bilimsel araştırmalara göre başta kanser hastalığı olmak üzere birçok hastalıkları tetiklediğini belirten Karaca, duyarlı her vatandaşın temiz hava için üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti.

Söz konusu kirlilikten dolayı denetimleri arttıracaklarını vurgluyan Karaca, "Bizim vatandaştan isteğimiz teknik kurallara uygun yapılmayan ısınmalar, lastik yakmalar gibi durumlar karşısında bizi bilgilendirsinler ve bunlardan uzak dursunlar. Bu her duyarlı vatandaşın önecelik görevidir. Bu kentte yaşayan her vatandaşımızı ilgilendiren çok önemli bir durumdur. Çünkü sağlık söz konusu. Hava kirliliği başta kanser olmak üzere çok sayıda hastalığı tetikliyor" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile