Ardahan'da Kurban Sevkiyatları

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Turgay Şişman, Kurban Bayramı öncesi Ardahan'daki hazırlıkların tamamlandığını söyledi.


Şişman, yaptığı açıklamada, Ardahan'daki tüm köylerin, Kurban Bayramı öncesi gönderilen çiftçi mektubu ile ayrıntılı şekilde bilgilendirildiğini belirtti.

Köylerin yanı sıra, oda ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının de bilgilendirildiğine dikkati çeken Şişman, şunları kaydetti:

"Kurum olarak biz Kurban Bayramı döneminin daha verimli geçmesi için üzerimize düşeni en hassas şekilde yapıyoruz. Çünkü vatandaşımızın mağdur olmasını istemiyoruz. Özellikle Kurban Bayramı'na en az 15 gün kala şap hastalığı aşısının yapılmasını istiyoruz. Daha da önemlisi şap, küpeleme ve benzeri çalışmaların işleme girmesini istiyoruz."

Şişman, geçen yıl yaklaşık 130 bin hayvan sevk edilen Ardahan'da, bu yıl 1 Eylül'e kadar 48 bin hayvanın il dışına gönderildiğini bildirdi.

Bu arada, Ardahan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü önünde bekletilen araçlarda dezenfekte çalışması yapıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile