Ardahan 18 Yıl Sonra Cumhurbaşkanı Gördü

Ardahan 18 Yıl Sonra Cumhurbaşkanı Gördü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ardahan ziyareti Ardahan da bayram havası oluşturdu.

İl olduktan sonra Ardahan’ı ziyaret eden ikinci Cumhurbaşkanı Gül oldu. Türkiye’nin Orta Asya ya açılan kapısı Türkgözü sınır kapısının açılışında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Başbakan Tansu Çiller Posof’a ziyarette bulunmuştu.
18 yıl sonra gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için günler önce başlayan hazırlıklar Cumhurbaşkanının geldiği günde devam etti. Yol güzergahları afiş ve bayraklarla donatıldı. Caddeler adeta baştan sona yıkandı.

Bütün ana caddelerin tamamen motorlu araçlara kapatıldığı Ardahan’da her kavşağa da davul zurna ekipleri yerleştirildi. Yüksek binaların üzerine yerleştirilen keskin nişancılardan başka bomba uzmanı köpek ise herkesin dikkatini çekti. Cumhurbaşkanını karşılamak için hazırlanan bir başka etkinlik ise atlı ekipler. Ellerinde çiçek bekleyen çocuklar ve büyükler ise toplantı alanını adeta çiçek bahçesine çevirdiler.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü bekleyen yaşlı vatandaşlar davul zurna eşliğinde halay çekerek Cumhurbaşkanını karşıladılar.

Çiçeklerle karşılanan Cumhurbaşkanı genelde çocuklara daha fazla ilgi gösterdi. Valilik binasına girerken Cumhurbaşkanına aşıklar özel kıyafetleriyle hoş geldiniz diyerek aşıklık geleneği ile karşıladılar.

Burada kısa bir selamlama konuşması yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gördüğü güzelliklerden memnun olduğunu belirterek, “Sizlere hizmetin bir ibadet olduğunu bildiğimiz için bu görevimizi yerine getirmek zorundayız” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile