12 Eylül'de yapılacak olan anayasa değişikliği referandumunun Türkiye'nin demokrasisine katkı olduğunu, cunta anayasasına 'hayır demek' için 'evet' diyeceklerini ifade eden Kuzeyanadolu, Son Vilayet ve Gözlem gazetelerinin imtiyaz sahibi Fakir Yılmaz, "Biz yenilikten yanayız. Cunta ve diğer baskıcı tüm rejimlerde en çok etkilenen kesimler biziz. Toplumunda büyük kesiminin 'evet' dediği yeni bir anayasaya adım için biz de yerel gazeteciler olarak 'evet' diyoruz." dedi.
12 Eylül'de yaşananların hatırlanmasını ve belgesellerinin, kitaplarının bulunup okunmasını da isteyen Yılmaz, "12 Eylül'den önce CHP Kars İl Genel Meclis Üyesi olan babam da 12 Eylül cuntası kurbanıdır. 12 Eylül'de saat 00.04'te evden alınıp, ceketini üzerine atmasına izin verilmeden Afyon'a sürgün edilmiş. 3 yıl boyunca orada kalmaya mahkûm edilmiştir. Oradan da Diyarbakır Cezaevi'ne sürülmüştür. Bu da bizi çok etkilemiştir. Bu nedenle atılan bu olumlu adıma herkesin 'evet' diyeceğine inanıyoruz." diye konuştu.
Ardahan'ın en eski gazetelerinden 23 Şubat Gazetesi'nin sahibi Kasım Tırpancı ise 'Evet dememek için vicdansız olmak lazım' başlıklı yazısında okurlarının da 'evet' demesini istedi.
Referanduma, Süreç Gazetesi Sahibi Deniz Başlı, Posof Sınır Gazetesi'nin Yazı İşleri Müdürü Alper Turgut, Hudut ve İstiklal gazetelerinin sahibi Bülent Kılıç da 'evet' diyeceklerini dile getirdi.



















