Ardahan'da Kar Yağışı ve Tipi

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Ardahan-Göle karayolunun Cankurtaran mevkisi ulaşıma kapandı.

Karayolları 183. Şube Şefi Ümit Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede yoğun kar yağışı ve tipinin etkili olduğunu belirterek, Ardahan-Şavşat ve Ardahan-Göle karayollarının ulaşıma kapandığını kaydetti.

Yıldırım, görüş mesafesi olmamasından dolayı Ardahan-Şavşat karayolunda karla mücadele çalışması yapamadıklarını söyledi.

Ardahan-Göle karayolunda ise yaklaşık 15 aracın olduğu bilgisinin kendisine geldiğini belirten Yıldırım, "Ekipleri alana yönlendirdik. Bize gelen bilgiler doğrultusunda çalışmalarımız başladı.

Eğer mahsur kalan ve mağdur olan varsa kurtarılması için müdahale edilecek. Söz konusu yolda gerek Ardahan ve gerekse de Göle tarafından çalışma başladı" dedi.

Diğer yollarda ise ulaşımın kontrollü yapıldığını belirten Yıldırım, "Bugün yoğun kar yağışı ve tipi tüm yollarımızda mevcut. Çoğu yerde görüş mesafesi düşük. Bu nedenle sürücüler zorunlu olmadıkça yola çıkmamalarını istiyoruz. Bugün tüm yollar riskli. Çıkanlar varsa yanlarında muhakkak zincir, takoz ve çekme halat gibi malzemeler bulundursunlar" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile