Ardahan'da Kurumlarin Mobilyalari Meslek Lisesinden Karsilaniyor

Kazim Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Tunay Karaarslan: 'Mart ayinda üretime start verdik, fabrika gibi üretim yapiyoruz. Yaptigimiz üretim ile henüz bir yilimizi tamamlamadan hedefimize fazlasiyla ulastik çünkü yogun bir talep aldik' 'Inaniyorum ki bugün basarili bir üretim yapan her ögrencimiz gelecekte de alaninda basarili olacak ve istihdama katki sunacak' Mobilya bölümü ögrencisi Firat Çakan: 'Gelecegin mobilyacilari olmak istiyoruz. Mobilya ile ilgili her seyi yapabiliyoruz. Ayni zamanda bir miktar da para kazaniyoruz. Bu da tabii bize öz güven veriyor'

GÜNAY NUH - Ardahan'daki Kazim Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde egitim gören ögrencilerin ürettigi sandalye, koltuk, sehpa, masa ve benzeri birçok mobilya kentteki resmi ve özel kurumlarin ihtiyacini karsiliyor.

Kentte 260 ögrencisi olan ve gelecegin ustalarini yetistiren meslek lisesinin mobilya ve metal bölümünde kurulan atölyelerde 8 ay önce üretime baslandi.

Ögrenciler lisede siniflarinda aldiklari derslerin ardindan atölyelerde de ögretmenleri nezaretinde birçok mobilya üretiyor.

Adeta fabrikayi animsatan okulda üretilen mobilyalar kentteki resmi kurumlarin yani sira özel sektör ve kentteki Ardahan Üniversitesi'nin de ihtiyacini karsiliyor.

Ögrenciler böylece okulda hem gelecekte yapacaklari meslekleri ögreniyor hem de üretilip satilan bu ürünlerden gelir sagliyor.

Okul müdürü Ahmet Tunay Karaarslan, AA muhabirine, Milli Egitim Bakanliginin belirledigi üretim yapan 1000 meslek lisesi arasinda yer aldiklarini, teknik donanim ve altyapilari ile bu alanda kentteki tek okul olduklarini söyledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginina ragmen hedefledikleri 1 milyon liralik döner sermayenin 750 binine ulastiklarini belirten Karaarslan, "Mart ayinda üretime start verdik, adeta fabrika gibi üretim yapiyoruz. Yaptigimiz üretim ile henüz bir yilimizi tamamlamadan hedefimize fazlasiyla ulastik çünkü yogun bir talep aldik. Hedefimiz bir yilda bir milyon lira döner sermayeydi, yilin tamamlanmasina henüz zaman varken, 750 bin lirayi döner sermayeye kazandirmayi basardik. Dolayisiyla taleplere bakilirsa bir milyon lira döner sermaye hedefini yil tamamlanmadan geçmis olacagiz." diye konustu.

Karaarslan, kentteki birçok okulun ve Milli Egitim Müdürlügüne ait diger birimlerin makam odalarinin mobilyalarinin ögrenciler tarafindan titizlikle yapildigini söyledi.

- Ögrenciler hem egitim görüyor hem para kazaniyor

Ögrencilerinin basarili çalismalari sayesinde ellerinin degmeyecegi makam odasi kalmayacagini ifade eden Karaarslan, söyle konustu:

"Her iki bölümdeki yaklasik 25 ögrencinin sanatlarini icra etmelerinin yani sira ayni zamanda döner sermayeden kazandiklari bir miktar parayla kendilerine olan öz güvenleri artiriyor. Bu kazanimlari da ürünlerin kalitesine yansidiginda görmek mümkün. Sandalye, koltuk, sehpa, masa ve benzeri birçok ürünü kaliteli bir sekilde yapiyoruz. Metalde ise yine ayni sekilde kaliteli ürünler üretiyoruz. Örnegin su an mobilyada son olarak Milli Egitim Müdürlügünün makam odasi talebi oldu, tamamladik, kendilerine teslim edecegiz. Metal bölümünde ise bazi okullarin bahçesine konulacak küçük çöp kovalarini tamamladik."

- "Gelecegin ustalarini yetistirmede de basari elde edecegiz"

Karaarslan, atölyelerde çalisan ve okuldan mezun olacak olan ögrencilerin kendi isini kurabileceklerini veya is bulma gibi sorunlari olmayacagini aktardi.

Metal ve mobilya bölümlerinden mezun ögrencilerin usta vasfinda oldugunu dile getiren Karaarslan, sunlari kaydetti:

"Ögrencimizin her birinde usta potansiyeli var. Inaniyorum ki, buralardan mezun olduklarinda Ardahan veya Ardahan disinda is bulma, is kurma gibi bir sorunlari olmayacak. Bu çalismamizda bize desteklerini esirgemeyen sayin Valimiz Hüseyin Öner ve Milli Egitim Müdürümüz Erhan Bulut basta olmak üzere herkese tesekkür ediyoruz. Üretimde kisa sürede basari elde ettik. Gelecegin ustalarini yetistirmede de basari elde edecegiz. Inaniyorum ki, bugün basarili bir üretim yapan her ögrencimiz gelecekte de alaninda basarili olacak ve istihdama katki sunacak."

- "Hem meslek ögreniyoruz, hem para kazaniyoruz"

Mobilya bölümünde okuyan 12. sinif ögrencisi Firat Çakan da isini severek yaptigini ifade ederek, "Gelecegin mobilyacilari olmak istiyoruz. Mobilya ile ilgili her seyi yapabiliyoruz. Ayni zamanda bir miktar da para kazaniyoruz. Bu da tabii bize öz güven veriyor." dedi.

Metal bölümü 12. sinif ögrencisi Polatkan Yilmaz ise adeta özel sektör gibi çalistiklarini belirterek, "Hem meslek ögreniyoruz, hem para kazaniyoruz. Biz burada bir dükkan gibi çalisiyoruz. Döner sermayeden üretim yapiyoruz. Her alanda talebe göre üretim yapabiliyoruz." ifadelerini kullandi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile