Ardahan'dan Deprem Bölgesine Gönüllü Psikososyal Destek Ekibi Gönderildi

Ardahan'dan Deprem Bölgesine Gönüllü Psikososyal Destek Ekibi Gönderildi

Ardahan’dan psikososyal destek ekibi deprem bölgelerine gönderildi.

Ardahan il Milli Egitim Müdürlügünden 12 kisilik psikososyal destek ekibi deprem bölgesine sevk edildi. Kentte görev yapan gönüllü psikolojik danisman ve rehberlik ögretmenlerinden olusan grup, Kahramanmaras merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardindan bölgedeki ögrenci ve vatandaslara destek olmak için yola çikti.

Il Milli Egitim Müdürü Erhan Bulut, yaptigi açiklamada, Milli Egitim Müdürlügü olarak deprem bölgesindeki yaralarin en kisa sürede sarilmasi için birçok çalisma yürüttüklerini ifade etti.

Bulut, psikolojik danisman ve rehberlik ile özel egitim ögretmenlerinden olusan 12 kisilik grubu deprem bölgesine gönderdiklerini söyleyerek, "Psikososyal destek amaciyla arkadaslarimizi deprem bölgesine gönderiyoruz. Bu çalismamiz, deprem bölgesindeki çadir kentler ile açilan okullardaki ögrenci ve velilere yönelik olacak. Bakanligimizin koordinesi dahilinde bize gelen talepte Kahramanmaras’in Türkoglu ilçesine 8 psikolojik danisman ve rehberlik ögretmeni ile 4 özel egitim ögretmenini gönderdik. Bu arkadaslarimiz gönüllü olarak bölgeye gidiyor." dedi.

Erhan Bulut, Psikososyal destek ekibi 11 Mart’a kadar çalismasini sürdürecegini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile