Ardahan'dan Sel Felaketinin Yasandigi Illere Yardim Malzemesi Gönderildi

Vali Hüseyin Öner: 'Bize düsen, onlara el atmak. Bize destek veren çagrimiza kulak veren ve sorumluluk hissiyatiyla yardim temin eden her vatandasimiza tesekkür ediyorum'

Ardahan'dan sel felaketinin yasandigi Bati Karadeniz'e, ihtiyaçlarin karsilanabilmesi amaciyla yardim malzemesi ve nakdi destek gönderildi.

Valilik koordinesinde Il Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlügünce "Ben De Varim" sloganiyla baslatilan kampanya kapsaminda kamu kurumlari, sivil toplum kuruluslari ve hayirseverlerin destegiyle toplanan gida ve ihtiyaç malzemeleri araçlara yüklendi.

Valilik bahçesine getirilen yardim malzemeleri buradan sel bölgesine ugurlandi. Öte yandan kentte toplanan nakdi yardimlar da sel bölgesindeki ihtiyaçlarin karsilanmasi için AFAD'a gönderildi.

Vali Hüseyin Öner, yaptigi konusmada, ülkede son dönemlerde yasanan yangin ve sel olaylarinin kendilerini derinden üzdügünü söyledi.

Ilk günden itibaren yaralarin sarilmasi amaciyla sel bölgesine destek vermeye basladiklarini ifade eden Öner, söyle konustu:

"Bu alanda özellikle duyarli davranan Ardahanli vatandaslara tesekkür ediyorum. Sag olsunlar, yogun bir katilim oldu. Bati Karadeniz bölgemizde yasanan sel felaketi, Cumhuriyet tarihinin en etkili felaketlerinden biriydi. Allah beterinden korusun. Çok sayida vatandasimizi kaybettik, çok sayida vatandasimiz selden etkilendi. Bize düsen, onlara el atmak. Bize destek veren çagrimiza kulak veren ve sorumluluk hissiyatiyla yardim temin eden her vatandasimiza tesekkür ediyorum. Sag olsunlar var olsunlar."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile