Ardeşen`deki Trafo Kavşağı Tehlike Saçıyor

Ardeşen`deki Trafo Kavşağı Tehlike Saçıyor

Rize’nin Ardeşen ilçesindeki trafo kavşağı son günlerde tehlikeli hale geldi.

İlçenin en işlek caddesi olan Atatürk Caddesi üzerinde ve Ardeşen Meslek Yüksekokulu yakınında bulunan bu kavşak yayaların ve sürücülerin korkulu rüyası haline geldi. İlçenin pazar yeri girişi ve iç mahallelere bağlantısını sağlayan kavşakta on beş gündür trafik lambaları çalışmıyor. Cadde üzerinde seyir halinde bulunan sürücüler, kavşağa geldiklerinde kendilerini bağlayan herhangi bir trafik kuralı veya trafik lambası ile karşılaşmadıkları için diğer sürücülere ve yayalara pek aldırış etmiyor.
Seyir halindeki araçların birbirlerine arkadan vurmalarının ve zincirleme kazaların sıradan hale geldiği kavşakta, geçenlerde hızını alamayıp takla atan bir otomobil kazası eklenince çevredeki esnaflar iş yerlerinde güvenle duramaz oldu. Bilhassa ilçenin pazar yeri girişinin trafo kavşağına bağlantılı olmasından dolayı karşıdan karşıya geçerek pazar yerine gitmek isteyen yayalar ile caddede seyir halinde bulunan sürücüler karşı karşıya geliyor. Trafik lambaları olmadığı için de bir kargaşa yaşanıyor.İftara yakın bir zamanda sürücülerin ve yayaların yoğunluğu ise tehlikeyi tetikleyen önemli unsurlar arasında.
Trafo Kavşağı yakınındaki esnaflardan Osman Hatipoğlu, kavşakta göz ardı edilemeyecek bir kural zafiyeti olduğunu belirtirken, yayaların, sürücülerin ve esnaf arkadaşlarının mağduriyetlerini şöyle dile getirdi: Kavşakta 15 gündür trafik lambaları yanmıyor. Cadde üzerindeki seyirler ve karşıdan karşıya geçişler tamamen kuralsızca yapılmakta. Son günlerde iş yerlerimizde rahat oturamaz olduk. Geçenlerde duyduğumuz bir fren sesi ile kendimizi dışarı attık ve bir otomobilin gürültülü bir şekilde takla atışına şahit olduk. Yüreğimiz ağzımıza geldi. Allah’tan can kaybı olmadı. Kavşaktaki bu ihmalkarlıktan dolayı bir vatandaşımızın burnu kanasa yetkililer vicdan azabı çekip rahatsız olacağından endişemiz yoktur. Ardeşen Belediyesi yetkililerinin konu üzerine yoğunlaşarak trafik lambalarını çalışır hale getirmelerini ve trafik kurallarına işlev kazandırmalarını bekliyoruz dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile