'Ardiç'in Gizemi' Sergisi Yenisehir'de Açildi

'Ardiç'in Gizemi' Sergisi Yenisehir'de Açildi

Sanatçi Fikret Dogan’in agaç köklerini bambaska bir hale getiren sanatla ilgili çalismalarindan olusan “Ardiç’in Gizemi” sergisi, Yenisehir Belediye Baskani Abdullah Özyigit’in katilimiyla açildi. Yenisehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi fuaye alaninda açilan sergiye sanatseverler yogun ilgi gösterdi.

Yenisehir Belediyesinin ev sahipligi yaptigi Fikret Dogan’in doga ve sanati harmanlayan “Ardiç’in Gizemi” sergisi, 12 Ekim tarihine kadar açik olacak. 35 eserden olusan serginin açilisinda konusan Baskan Abdullah Özyigit, Yenisehir’i sanatin önemli bir kenti haline getirdiklerini ve çok degerli sanatçilari İçellilerle bulusturmaya devam ettiklerini söyledi.

Yenisehir Belediyesi Ahmet Yesil Sanat Galerisi’nde de 2. Arnica Artland Sanat Çalistayi Sergisi’ne ev sahipligi yaptiklarini kaydeden Özyigit, vatandaslari sergileri gezmeye davet etti.

Sergiyle çevre duyarliligina dikkat çekmek istediklerini ifade eden Fikret Dogan ise, “Heyelan, yagmur, deniz dalgalari ve rüzgarla kiyaya vuran, genellikle ardiç ve sakiz agaci köklerinden olusan malzemeleri yontarak, eserleri ortaya çikardik. Buradaki amacimiz çevre duyarliligina dikkat çekmek, geri dönüsüm bilincinin gelismesinde katkida bulunmak. Ve bu anlamda da olumlu sinyaller ve dönüsümler aliyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile