Arguvan'da Muhtarlar Günü Kutlamasi

Arguvan'da Muhtarlar Günü Kutlamasi

19 Ekim Muhtarlar Günü, Malatya’nin Arguvan ilçesinde de düzenlenen törenle kutlandi.

19 Ekim Muhtarlar Günü etkinligi nedeniyle Nazim Hikmet Meydani’nda bulunan Atatürk Anitina muhtarlar adina Muhtarlar Dernek Baskani Ekrem Aslan tarafindan çelenk sunumu yapildi. Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan günün anlam ve önemini belirten konusmalar gerçeklestirildi.

Program sonrasi yemek ikrami yapildi.

Programa Ilçe Kaymakami Kemal Ülkü, Belediye Baskani Mehmet Kizildas, Ilçe jandarma Komutani Ali Ayva, Ilçe Emniyet Amiri Mehmet Yildirim, Ilçe Milli Egitim Müdürü Hasan Yay, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve muhtarlar katildi.

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Ilçe Kaymakami Ülkü, yaptigi yazili açiklamada, muhtarlik mesleginin önemine temas etti. Ülkü, “ Devletimizin tüm kurum ve Türk kamu yönetiminin ve demokrasinin mihenk taslarindan biri ve köklü bir geçmise sahip olan muhtarlarimiz devletimiz ile vatandaslarimiz arasinda önemli bir köprü islevi görmektedir” ifadelerine yer verdi

Ülkü, devletin tüm kurum ve makamlariyla muhtarlik müessesesine önem verdigine vurgu yaparak, muhtarlarin da bunun bilincinde olarak devleti ve vatandasi temsil ile mahalle islerini takip noktalarinda üzerlerine düsen bu görevi titizlikle yerine getirmeleri gerektigini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile